Representants d’IVACE, CDTI, AVI i Generalitat Valenciana han donat a conéixer els seus programes de finançament públic per a promoure la innovació i empreses receptores d’aquestes ajudes han explicat els beneficis que suposen

Espaitec ha celebrat aquest dimarts la jornada «Finançament Públic per a Empreses Innovadores» la finalitat de la qual ha sigut informar el teixit empresarial de Castelló sobre quines ajudes públiques que poden sol·licitar enguany per a executar projectes innovadors. Per a això, han participat entitats com el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la Generalitat Valencian, a més d’empreses de la província que han detallat la seua experiència en l’obtenció d’aquesta mena d’ajudes.

La jornada ha sigut inaugurada pel vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I, David Cabedo, i el director d’Espaitec i gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín, els qui han animat a les empreses a contemplar vies de finançament públic per a desenvolupar projectes innovadors que no podrien dur-se a terme sense comptar amb aquest suport econòmic.

IVACE

El cap de l’Àrea d’Empreses i Associacions de l’IVACE, Javier Mínguez, ha sigut l’encarregat d’obrir la sessió presentant el Pla d’I+D+i empresarial d’IVACE per a 2022 l’objectiu de la qual és finançar projectes d’I+D, innovació i digitalització de pimes.

Així mateix, el IT Manager d‘Innova Maquinària, Víctor Beade, ha explicat que la seua companyia ha pogut convertir en realitat idees innovadores gràcies a les ajudes rebudes de CDTI, Innova-CV Producte, Innova-CV Procés i Digitalitza-CV.

CDTI

La jornada ha continuat amb la ponència la tècnica del Departament de Promoció Institucional i Cooperació Territorial del CDTI, María José Tomás, qui ha presentat la línia de finançament d’innovació i investigació de la seua entitat. En aquest sentit, destaquen les ajudes Neotec, dirigides a empreses joves i innovadores amb capacitat d’I+D i alt potencial de creixement, i el programa Innvierte, per a fomentar la competitivitat d’empreses de base innovadora o tecnològiques mitjançant la inversió de CDTI i coinversores.

AVI

A continuació el servei de Cooperació entre Agents del Sistema Valencià d’Innovació de l’AVI, Eduardo Viana, ha presentat sis línies de suport en concurrència competitiva: valorització i transferència de resultats d’investigació a les empreses; promoció del talent; impuls a la compra pública innovadora; projectes estratègics col·laboratius; consolidació de la cadena de valor empresarial i accions complementàries d’impuls i enfortiment de la innovació. Per part seua, el tècnic d’I+D de FACSA, Javier Climent, ha abordat els beneficis que ha suposat per a la seua companyia rebre aquestes ajudes ja que els ha atorgat la possibilitat d’innovar i augmentar el seu finançament.

GENERALITAT VALENCIANA

Per a finalitzar, el director general de Coordinació de l’Acció de Govern de Generalitat Valenciana, Juan Ángel Poyatos, ha presentat els fons Next Generation i com es gestionen des de la Comunitat Valenciana a través de l’Oficina Valenciana per a la Recuperació que s’encarrega de fer costat a grans projectes, empreses i entitats locals.

DESCARGA LAS PRESENTACIONES