Espaitec ha sigut un dels socis del projecte europeu Erasmus+Mentech, la finalitat del qual és dissenyar una metodologia de mentorització de projectes emprenedors tecnològics co-creada a partir d’un benchmarking realitzat pel consorci internacional del projecte.

El projecte inclou una sessió formativa de 5 dies, que s’ha celebrat aquesta setmana, en la qual experts mentors de diferents països compartiran, en manera en línia, les seues experiències i millors pràctiques. En aquesta sessió Espaitec ha comptat amb SECOT Castelló, una entitat sense ànim de lucre formada per voluntaris sèniors exejecutivos de grans empreses retirats que ofereixen, de manera gratuïta, un assessorament professional a nous emprenedors.

La sessió formativa ha constat de diversos blocs introductoris amb diferents àrees de coneixement moderada per cadascun dels socis del projecte. En el cas d’Espaitec ha sigut l’encarregat de moderar el bloc de reptes per als mentors, estratègies de comunicació per a resolució de problemes i consells per a la resolució de conflictes en els processos de mentorització, la identificació de motivació en els mentoritzats i l’intercanvi de relacions i oportunitats de networking en el qual ha participat SECOT Castelló amb dues ponències.

Durant l’última jornada, i com a taller pràctic , s’han dut a terme diverses activitats de mentorització de startups de diferents països per part dels mentors internacionals participants, on s’han aplicat les diferents tècniques i eines presentades en les sessions formatives.

En aquest projecte, a més d’Espaitec, participen diverses institucions turques com Mersin Teknopark Directorate General for Research and Innovation, Mersin Üniversitesi i West Mediterranean Exporters Association; Madan Science Park de Portugal, Tartu Science Park d’Estònia, Science and Technology Park of Crete (STEP-C) de Grècia i l’entitat belga ISTEC – École Supérieure de Commerce et Marketing.