Innotransfer és la plataforma d’innovació oberta i gestió col·lectiva de la Comunitat Valenciana en la qual participen associacions empresarials, universitats, instituts tecnològics i centres d’investigació valencians, programa coordinat per la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI)
La iniciativa Innotransfer d’innovació i transferència que connecta coneixement, tecnologia i empreses de la Comunitat Valenciana ha reforçat la seua condició de referent del sistema valencià d’innovació. Per a això ha continuat impulsant la cooperació entre els àmbits científic i industrial amb la implicació d’associacions empresarials, universitats, instituts tecnològics i centres d’investigació valencians; facilitant el seu contacte i coneixement mitjançant una dinàmica de reptes-solució.
La Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) coordina el programa Innotransfer, tenint com a prioritat donar solucions als desafiaments tecnològics empresarials que són identificats pels Comités Estratègics d’Innovació Especialitzats (CEIEs) de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). En la tercera edició d’Innotransfer, es van aportar 68 solucions als reptes tecnològics plantejats per sector empresarial valencià en l’àmbit d’Hàbitat Sostenible; Agroalimentació; Mobilitat Sostenible i Automoció; Tecnologies Habilitadores; Salut; Infraestructures; i Turisme Intel·ligent. Aquestes solucions van ser propiciades durant el període de maig a desembre de 2021 per part de les 48 entitats participants en la iniciativa (universitats, instituts tecnològics i centres d’investigació valencians).
En l’edició de 2021, Innotransfer ha organitzat un total de 17 webinars sobre els diferents sectors empresarials identificats pels Comités Estratègics d’Innovació Especialitzats (CEIEs) de l’AVI per a fomentar tant la resolució de reptes corporatius com el plantejament dels mateixos a l’ecosistema valencià de la innovació.
Creació i dinamització de Managers Innotransfer
El programa ha impulsat la xarxa d’agents d’innovació participants amb un total de 79 Managers Innotransfer vinculats a associacions empresarials, centres d’investigació, instituts tecnològics i universitats de la Comunitat Valenciana.
Cal destacar, l’organització de quatre «Trobades Manager Innotransfer» a la Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI UPV) de la Universitat Politècnica de València, el Parc Científic de la Universitat d’Alacant i Espaitec de la Universitat Jaume I de Castelló per a realitzar seguiment del programa, oferir formació específica, afavorir la interacció, i fomentar el networking entre els managers.
Major nombre de sectors empresarials implicats
La iniciativa multisectorial d’innovació oberta i gestió col·lectiva ha impulsat la innovació en els sectors econòmics clau de la Comunitat Valenciana donant suport a la seua Estratègia Regional d’Innovació i Especialització Intel·ligent (RIS3). Tot això promovent la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics, a l’ecosistema empresarial valencià en sectors com a Hàbitat Sostenible; Agroalimentació; Mobilitat Sostenible i Automoció; Tecnologies Habilitadores; Salut; Infraestructures; i Turisme Intel·ligent.
Innotransfer, la plataforma de reptes i solucions innovadores
La iniciativa de transferència tecnològica té una activitat contínua amb la seua plataforma web www.innotransfer.org, en les quals organitzacions poden continuar plantejant els seus reptes d’innovació, els grups d’investigació i associacions empresarials respondre amb propostes destinades a resoldre els problemes reals mitjançant espais virtuals habilitats en la plataforma web.
Llançament edició 2022
Innotransfer preveu continuar en 2022 amb els fòrums i trobades tècniques d’innovació incorporant novetats en format, difusió i xarxa de col·laboradors per a aconseguir a més sectors i generar un major impacte socioeconòmic en la Comunitat Valenciana.
El primer fòrum Innotransfer 2022 està dedicat als reptes en «Mobilitat Connectada, Autònoma i Sostenible» que se celebrarà el pròxim 10 de febrer a les 9.00 hores. El webinar està coordinat per la Ciutat Politècnica de la Innovació, parc científic de la Universitat Politècnica de València, juntament amb el Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA) i Mobility Innovation Vlc (MiV).
Els interessats a participar es poden inscriure des de hui en la pàgina web de l’esdeveniment: