El dimarts 12 de maig organitzem un webinar gratuït, “Dualitat de metodologia en gestió de projectes”, dins de l’àmbit Recicla’t Espaitec, un cicle de conferències i accions de formació, dissenyat per a oferir formació actualitzada al teixit empresarial i emprenedor. En aquesta ocasió va impartir un webinar, Jorge Sánchez López, soci director de Mobiliza Academy, qui ens va donar les claus en la gestió de projectes.

Les temàtiques que es van tractar van ser, entre altres, l’organització i gestió del treball; la importància de les eines de gestió de projectes; els mètodes més eficients per a fer seguiment de projectes; la coordinació i transparència corporativa; la potenciació de la innovació juntament amb la presa de decisions efectiva; i l’adaptació de la gestió empresarial en moments de crisis.

En el transcurs del seminari, es va poder conéixer alguns casos d’èxit en la realització de projectes, i també alguns fracassos que han ocorregut en els últims anys; tant en l’àmbit privat com públic. “La majoria dels fiascos en els projectes es produeixen per aplicar enginyeria seqüencial i gestió predictiva tant en el procés d’adquisició (requisits, contractació, seguiment i lliurament) com en la gestió de projectes, en productes que no necessiten tant garanties de previsibilitat en l’execució, com a resposta ràpida i flexibilitat per a funcionar en entorns de negoci que canvien i evolucionen ràpidament”, així parlava Jorge Sánchez López sobre els exemples de gestió de projectes que van acabar en fracàs.

El treball amb metodologies predictives i àgils

Durant el webinar es va fer un recorregut per les diferents metodologies de gestió de projectes, el ponent va destacar la importància de l’ús de metodologies de treball predictives i àgils, atorgant inicialment un percentatge; sent així un nou model híbrid. També es va recalcar la necessitat de conéixer els models més apropiats depenent el seu objectiu final, triant en cada situació l’opció més adequada, ja que està decisió pot portar amb si grans avantatges competitius, sobretot en temps convulsos com els actuals.

El ponent va donar una visió actual sobre la gestió de projectes centrada en com adaptar a les empreses i institucions enfront de situacions canviants de l’entorn. La sessió va tindre una ponència inicial, i finalment un taller participatiu on els assistents van compartir els seus dubtes i comentaris sobre les propostes plantejades durant l’exposició.

Per a finalitzar destacar, que aquest projecte de divulgació de la innovació és finançat per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Les sessions, en format obert i online, tenen com a objectiu actualitzar el coneixement del teixit empresarial i emprenedor local, contribuint a generar projectes més competitius i innovadors. Nomenar que més a baix poden trobar la presentació utilitzada en el webinar.

Presentació