UNaLab, el Projecte europeu en el qual participa Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l’UJI, al costat de l’Ajuntament de Castelló, celebra la seua assemblea general i els workshops en sessions virtuals a través de webinars a causa de la pandèmia de la COVID-19. Aquestes sessions virtuals es realitzen des del dimarts 24 de novembre fins al 27 de novembre de 2020.

El projecte UNaLab, que pretén ajudar a tindre una ciutat més verda i amb menys pol·lució, tracta d’instal·lar Solucions Basades en la Naturalesa (NBS) a les ciutats participants. En definitiva, es pretén contribuir a un millor desenvolupament, més inclusiu i sostenible de les comunitats urbanes a través d’un canvi i implementació en les seues Solucions Basades en les Naturalesa. Per a això, s’estan desenvolupant diverses propostes a través de la cocreació entre stakeholders i ciutadans. Aquestes propostes s’estan realitzant en les ciutats líders perquè posteriorment les ciutats anomenades “follower cities” puguen replicar el model amb èxit.

Les tres ciutats que lideren el projecte, Eindhoven, Tampere i Gènova, estan experimentant a través de l’establiment d’àrees de demostració i Urban Living Lab (ULL) una gamma de diferents solucions basades en la naturalesa que aborden els desafiaments urbans relacionats amb el clima i l’aigua. Les ciutats líders col·laboren activament i comparteixen les seues experiències amb les set ciutats seguidores que són: Castelló, Stavanger, Praga, Cannes, Başakşehir, Hong Kong i Buenos Aires. Finalment, cal destacar que també hi ha dues ciutats que actuen com a observadors i que són Guangzhou i la Xarxa Brasilera de Ciutats Intel·ligents.

Els resultats que es busquen en aquest projecte permetran crear un marc de referència europeu sobre els beneficis d’incloure Solucions Basades en la Naturalesa dins de les ciutats. A més, permetran analitzar la rendibilitat, viabilitat econòmica i la replicabilidad de les accions preses. En definitiva, el que pretén UNaLab és guiar a totes les ciutats d’Europa i d’altres continents en la implementació de la cocreatividad en les Solucions Basades en la Naturalesa.

WEB FINANCIADA POR: