La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Sagunt han celebrat, hui dimecres 25 de novembre, la «II Jornada d’Innovació UJI – Empreses», en format en línia. Des del Saló de Plens de l’Ajuntament de Sagunt, l’alcalde Darío Moreno, ha inaugurat l’acte al costat del vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de l’UJI, David Cabedo. En la jornada coordinada per Espaitec han participat 9 empreses de l’àrea de Sagunt al costat de 18 grups d’investigació de la Universitat Jaume I.

Moreno ha destacat que és «essencial que la universitat conega les problemàtiques que té el teixit empresarial per a centrar els seus recursos d’investigació a millorar la competitivitat de les empreses i la seua resiliència del territori, per la qual cosa, el programa Antenes de Transferència és molt positiu per a aquest objectiu primordial». Cabedo, per part seua, ha ressaltat que «aquest acte demostra que en temps de pandèmia es poden fer coses importants en innovació, subratllant la importància de la innovació per a superar aquesta etapa de dificultat». També ha destacat que en la jornada han participat 9 empreses i 18 grups d’investigació de l’UJI.

Desenvolupament de la Jornada

Després de la inauguració, Ismael Rodrigo, director de l’Oficina de Cooperació en Recerca i desenvolupament Tecnològic de l’UJI, ha presentat la ponència «Cap a la transferència del coneixement. Finançament projectes d’I+D+i en col·laboració Empresa-Universitat». Seguidament Úrsula Pérez, Data Scientist en Ampere Energy, i Emilio Pérez, membre del grup d’investigació EEA (Electricitat, Electrònica i Automàtica) de l’UJI han exposat la seua experiència de col·laboració universitat-empresa en el marc dels projectes desenvolupats conjuntament. Juan A. Bertolín, gerent de la Fundació General de l’UJI, ha donat pas a les reunions One to One programades entre grups d’investigació i empreses.

En les trobades virtuals han participat nou empreses de l’àrea de Sagunt: Aleson ITC, Explora Sagunt, Mapa Spontex Ibèrica, Kimer, Importaco, Lafarge Holcim, Saggas, GDX Group (Almenara) i Ampere Energy (Puçol). Respecte als grups d’investigació de la Universitat Jaume I, han intervingut Microbi (Microbiologia dels patògens oportunistes i el seu impacte en salut humana); IMK (Innovació en Màrqueting); GETUR (Gabinet d’Estudis Turístics); ChEMTECh (Enginyeria Química i Tecnologia de Materials – IUTC Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica); Enginyeria de Fabricació; INAM (Institut de Materials Avançats); MASF (Materials per a la Fabricació Sostenible Avançada); PIMA (Polímers i Materials Avançats); INIT (Institut Universitari de Noves Tecnologies de la Imatge); Modelització Matemàtic – Estadística de Dades Espai – Temporals i Mineria de Dades; BBuji (Bioquímica i Biotecnologia); Riscos Ambientals i Laborals; EEA (Electricitat, Electrònica i Automàtica); CECOM (Grup de Càlcul d’Estructures i Mecànica Computacional); QOMCAT (Química Organometálica i Catàlisi Homogènia); GID (Recerca i desenvolupament ecològics); Càtedra FACSA – UJI i QSS (Química Sostenible i Supramolecular).

La jornada s’emmarca dins del projecte Antenes de Transferència de Coneixement, dut a terme per la Fundació General de l’UJI, responsable de la gestió d’Espaitec, i finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), a través del conveni d’Impuls de la Transferència de Coneixement i Tecnologia entre Universitat i Empresa i suport de l’Emprenedoria Innovadora signada amb els parcs científics de la Comunitat Valenciana.