El cicle Cuida’t Espaitec va realitzar una nova sessió que va tindre com a protagonista els cicles del Somni per a aconseguir ser més productius en el nostre dia a dia, tant en l’àmbit personal com professional. Durant el taller en línia «Com dormir millor per a rendir més», impartit per Joan Ortín, coach del Somni i Mental Trainer, es van aprendre les nocions bàsiques per a dormir bé, ressaltant entre elles, l’arquitectura del somni i la higiene del somni.

En el transcurs de la sessió formativa el ponent es va centrar en el desenvolupament i explicació Mètode PAM (Protocol d’Atenció Mental) per a aprendre a dormir per cicles, aprofundint en els aspectes fisiològics i reparadors del somni, per a aprofitar-los i posar-los al servei del descans, l’optimisme i la claredat mental. En multitud d’ocasions utilitzem el somni com a moneda de canvi en la nostra activitat diària, restant descans al nostre cos i ment, la qual cosa comporta una acumulació de cansament que no és possible recuperar i que disminueix notablement el nostre rendiment.

Els aspectes més destacats durant el taller en línia van ser el foment de la mentalitat del dormilega per a aconseguir descansos reparadors, juntament amb els beneficis de dormir bé: augmentar el sistema immune; guanyar en claredat mental; revitalitzar i energitzar el cos; disminuir l’estrés i l’ansietat; equilibrar l’ànim; incrementar la creativitat; millorar la memòria; reduir la depressió; evitar el sobrepés; crear massa muscular; protegir el cor i reduir el risc de diabetis; cuidar la pell i millorar les arrugues.

Joan Ortín

Ortín és coach del Somni i Mental Trainer, expert en tècniques de Control Mental i Programació Cognitiva. També és Life Coach, Coach Existencial amb formació Gestalt, format sota la certificació ICF i facilitador en diverses Tècniques de Lideratge Emocional. En la seua faceta professional també destaca pel seu vessant empresarial dins del sector immobiliari, inversió en actius i tecnologia blockchain, havent creat una marca immobiliària orientada a donar solució als propietaris d’habitatges. Més de 20 anys d’experiència en el món corporatiu en diverses multinacionals de la indústria farmacèutica, sector immobiliari i publicitat.

Espaitec aposta novament per enfortir el benestar personal dels treballadors de les seues empreses, afavorint un clima laboral positiu i saludable. El cicle Cuida’t Espaitec, conjunt d’accions que tenen com a referència la salut i la cura de les persones que formen part de l’ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I i del teixit empresarial de Castelló, compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

PRESENTACIÓ

DIARI DEL SOMNI