El programa d’acceleració i creixement empresarial gratuït dirigit a firmes de la província i promogut per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, en col·laboració amb la Diputació de Castelló, ha ajudat a consolidar 86 empreses de 32 municipis diferents

Espaitec i la Diputació de Castelló han presentat aquest divendres la desena edició de Castellón Global Program, el programa d’acceleració i creixement empresarial de referència a la província. Des del seu inici en 2013, la iniciativa ha ajudat a promoure la innovació i consolidar 86 empreses de 32 municipis de la província.

Durant la presentació, el diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha destacat que les institucions públiques han de ser motor econòmic i fer el possible per donar impuls a les persones emprenedores que tenen la voluntat de dinamitzar l’economia i de generar llocs de treball de qualitat en tots els punts de la província.

Per part seua, el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de l’UJI, David Cabedo, ha assegurat que un dels avantatges que ofereix participar en Castellón Global Program és que les empreses reben les ferramentes necessàries per augmentar la seua competitivitat mitjançant la integració d’innovació a la seua companyia. A més, totes les firmes participants passen a formar part del Club d’Empreses Castelló Global Program, el qual serveix per a continuar mantenint la relació amb Espaitec i la UJI i els beneficis que això suposa com, per exemple, participar en Maridatge Tecnològic, un programa de foment de cooperació empresarial amb el qual s’accedeix a un ecosistema de més de 8.000 empreses tecnològiques i innovadores vinculades a més de 50 parcs científics i tecnològics per a resoldre reptes tecnològics.

Tal com ha apuntat en la presentació el director d’Espaitec i gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín, una de les novetats de la desena edició és que el nombre d’empreses participants augmentarà a 12 a causa de l’augment d’inscripcions rebudes durant els últims anys, el suport de SECOT Castelló (Sèniors Espanyols per a Cooperació Tècnica) en el procés de mentorització de les empreses, i l’assessorament a les empreses participants amb escassa activitat d’I+D+i contribuint a l’establiment d’aliances estratègiques empresa-universitat. 

A més, les sessions de formació es desenvoluparan en format híbrid, facilitant l’accés al programa a totes les empreses de la província així com la interacció directa amb aquelles que puguen assistir presencialment. Respecte al contingut, també s’inclourà un mòdul sobre transformació digital on les empreses aprendran a millorar l’eficiència i el valor per al client així com conéixer descobrir noves oportunitats de generació d’ingressos a través de la digitalització.

Castellón Global Program

L’objectiu de Castellón Global Program és millorar la capacitat de creixement i la competitivitat del teixit empresarial provincial, injectant innovació i nous processos en l’activitat diària de les empreses participants. Per a això, el programa ofereix formació especialitzada i mentorització personalitzada de manera gratuïta i tenint en compte les necessitats específiques que presenten les empreses. 

Així doncs, la iniciativa es desenvolupa de maig a novembre i, durant aquests mesos, cada firma rep 64 hores de formació en diferents àrees de l’àmbit empresarial com a model de negoci, finançament o comunicació, a més de 8 hores de mentorització personalitzada en les quals cada empresa treballarà juntament amb personal expert en l’elaboració d’un Pla de Creixement Empresarial que hauran de presentar en finalitzar el programa. A més, les firmes hauran de desenvolupar 36 hores de treball autònom.

Inscripcions

Les empreses interessades a participar en la desena edició de Castellón Global Program podran inscriure’s del 4 d’abril al 9 de maig. Per a això és necessari emplenar el formulari en línia que es pot trobar en la web del programa (www.castellonglobalprogram.com) segons la modalitat d’empresa i presentar la documentació requerida.

Requisits 

El programa es dirigeix a empreses de qualsevol sector d’activitat que tinguen una facturació mínima de 25.000 € i seu a la província de Castelló. En concret, Castellón Global Program cerca accelerar a tres tipus d’empreses: empreses de recent creació que necessiten suport en l’elaboració del pla de creixement; empreses consolidades en cerca d’innovació i acceleració, i empreses familiars interessades a realitzar una reflexió estratègica en el seu canvi generacional.

A més, en el web també es pot consultar el detall de les sessions de formació, calendari d’accions previst, el currículum de l’equip de docents que impartirà les sessions així com vídeos on empreses participants en anteriors edicions expliquen el seu pas pel programa. Qualsevol dubte sobre el programa pot ser consultada a l’adreça de correu cgp@espaitec.uji.es.

INSCRIPCIONS

BASES DEL PROGRAMA