La companyia SEVI Systems, empresa vinculada a Espaitec, ha aconseguit desenvolupar l’aplicació TabacON, la qual permet pagar en màquines de tabac amb el telèfon mòbil. Aquest sistema és pioner a Espanya i presenta nombrosos avantatges, entre elles, la reducció de l’ús de diners en efectiu, l’agilitació del procés de compra o l’eliminació de qualsevol mena de contacte amb la màquina. Actualment s’està validant el prototip en diferents màquines de tabac situades en locals d’hostaleria de Benicàssim i Alacant.

TabacON és una plataforma que està integrada per equipament electrònic (hardware) i aplicacions (software), possibilitant la connexió del telèfon mòbil amb la màquina a través del Bluetooth. Amb això es faciliten les tasques de gestió de la màquina en les àrees de recaptació i traçabilitat. El desenvolupament de l’aplicació està motivat per la demanda de l’hostaleria de digitalitzar el sector que no ha experimentat grans avanços per a millorar els seus serveis de vending. Per a SEVI Systems és una gran oportunitat d’oferir al sector hostaler, amb el suport de la Confederació Empresarial d’Hosteleria d’España (CEHE), una digitalització real i poder continuar implementat aquesta iniciativa, per això l’empresa es troba en cerca activa d’inversors per a unir-se al projecte.

Cal destacar que per al disseny del projecte, SEVI Systems ha tingut en compte la inclusió i accessibilitat perquè TabacON siga una alternativa accessible per a qualsevol persona. Per a això han implementat la Directiva Europea 19/882 sobre els requisits d’accessibilitat dels productes i serveis que estableix l’obligatorietat de fer accessibles aquest tipus de màquines.

SEVI Systems

SEVI Systems (Societat Europea de Verificació d’Identitat, S.L.) es va fundar l’any 2018 i entre els serveis de l’empresa es troben la creació de software personalitzat a mesura del client, incloent-hi disseny web professional i app multiplataforma, l’assessoria tecnològica empresarial i assessorament LOPDPGDD (Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals).

Entre els diferents projectes que la companyia ha implementat destaquen PulsID, polseres d’emergència amb codi QR que permeten incloure no sols les dades de contacte de la persona, sinó tota la informació mèdica rellevant, facilitant el seu accés amb un senzill escaneig del codi des de qualsevol dispositiu mòbil. Un altre projecte rellevant és ComerEn, el qual consisteix en la digitalització de les cartes i menús dels restaurants.