La sessió en línia del cicle Recicla’t Espaitec, «Incentius indirectes, com rendibilitzar l’R+D+i de la teua empresa», és una activitat formativa dirigida a les empreses que formen part de l’ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I i del teixit empresarial de la província de Castelló, amb l’objectiu de millorar i ampliar les seues habilitats empresarials.

Les empreses, independentment del sector, facturació o grandària, poden obtindre deduccions fiscals per R+D+i, sent un mecanisme de finançament indirecte de la innovació que permet minorar considerablement les quotes a abonar en l’Impost de Societats, mitjançant un retorn per les despeses incorregudes en aquesta mena de projectes.

Durant el taller en línia, s’exposaran els avantatges més destacables de les deduccions fiscals per a les empreses en projectes i activitats d’innovació, com són: els efectes comparables a la subvenció sense tributació; la deducció fiscal proporcional a l’activitat d’R+D+i; la seua aplicació en exercicis posteriors; i compatibilitat amb la resta d’ajudes.

Cal destacar que el percentatge de retorn, recollit en l’article 35 del TRLIS (Deducció per activitats de recerca i desenvolupament i innovació tecnològica), pot cobrir fins a un 59% de les despeses per R+D i un 12% per IT incorreguts en un mateix projecte.

La sessió serà impartida per Gustavo Castillo, consultor d’Evalue Innovación, firma especialitzada en el finançament públic de la innovació a través d’incentius fiscals per R+D+i i ajudes públiques regionals, nacionals i europees. La companyia compta amb seus a Barcelona, Madrid, Múrcia, Sevilla, València i Brussel·les.

La sessió es realitzarà mitjançant l’aplicació Zoom. Per motius d’organització es requereix inscripció prèvia obligatòria fins al dijous 13 de maig a les 14.00 hores, sent l’aforament limitat.

El cicle Recicla’t Espaitec és una iniciativa d’Espaitec amb l’objectiu de facilitar l’ampliació i la millora d’habilitats empresarials de les companyies vinculades a Espaitec, grups d’investigació de la Universitat Jaume I interessades a generar futures spinoffs i al teixit empresarial de la província de Castelló, que compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

INSCRIPCIÓ