Dimarts que ve 17 de desembre a les 9.30 hores, a la sala Multiusos de l’edifici Espaitec 2, se celebrarà la Presentació de Resultats de Projectes Innovadors de Espaitec. En la presentació s’exposaran els projectes Mapa Tecnològic de la província de Castelló, UJI.>LAB i Antenes de Transferència de Coneixement.

El projecte Mapa Tecnològic de la província de Castelló pretén identificar i donar visibilitat a les empreses de base tecnològica i innovadora de la província, així com explorar les possibilitats de sinergies i col·laboracions entre elles. Un dels objectius principals d’aquest estudi és geolocalizar, segmentar i assenyalar les empreses de base tecnològica, sent un projecte en constant evolució i desenvolupament.

El projecte UJI.>LAB és en essència un projecte creatiu, que naix de la necessitat de dissenyar solucions de base tecnològica als diferents reptes que la societat demanda a través de mecanismes com els Treballs Fi de Grau o Fi de Màster. Aquest projecte va vinculat a la metodologia cooperativa LivingLab (Marco de la Quàdruple Hèlice: Indústria, Govern, Universitat i Societat), que fomenta European Network of LivingLabs (ENOLL), de la qual Espaitec forma part de la seua junta directiva des de 2011.

Cal destacar, que UJI.>LAB disposa d’un FabLab la missió principal del qual és la de convertir idees en prototips reals que puguen ser usats per la societat, per tant es busquen solucions tangibles que puguen desenvolupar-se en futures startups. Per a això, s’ha realitzat una important inversió en maquinària d’última generació com: Impressora 3D, Impressora Resina, Talladora Làser, Traçador de Tall, CNC de Precisió i CNC de Gran Format.

Finalment, el projecte Antenes de Transferència de Coneixement ha centrat la seua activitat a posar en contacte a professionals d’empreses de l’àrea de Sagunt i Vinaròs i a grups d’investigadors de l’Universitat Jaume I a través de sessions “face-to-face“, amb la finalitat d’explorar possibilitats de col·laboració. Per a això s’han realitzat dues Jornades de Transferència a la ciutat de Sagunt i en el Vinalab de la ciutat de Vinaròs, on s’han facilitat networkings (treballs en xarxa i reunions bilaterals entre els professionals de les empreses i els grups d’investigació). Les temàtiques que s’han tractat, han sigut per exemple, el maneig integrat de Plagues Agrícoles, Bioquímica i Biotecnologia, Ceràmica, Vidre i Nanotecnologia, Enginyera de Fabricació, Enginyeria de Disseny, Enginyeria de Residus, Electricitat, Electrònica i Automàtica, Refrigeració i Climatització, Transferències de Calor, Fred i Electricitat, Fluids Multifásics, Química de l’Estat Sòlid, Riscos Ambientals i Laborals, Reingeniería de Processos i Digitalització Empresarial.

Aquests tres projectes innovadors s’han dut a terme gràcies a la col·laboració i finançament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) a través del Conveni de Col·laboració entre aquesta institució i la Fundació General de la Universitat Jaume I, per a impulsar la transferència del coneixement i la tecnologia entre universitat i empresa, i donar suport a l’emprenedoria innovadora.