Les empreses interessades podran presentar les seues candidatures fins al divendres, 9 de juny a les 14.00 hores 

Reconéixer i premiar l’activitat d’iniciatives emprenedores i empresarials atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l’entorn. Aquest és l’objectiu dels premis que organitza per cinqué any consecutiu la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), de la qual forma part Espaitec. La iniciativa compta amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i l’actual edició està coordinada pel Parc Científic de la Universitat de València. Les empreses interessades a participar, i que no hagen concorregut en edicions anteriors, poden enviar la seua sol·licitud fins al 9 de juny.

Aquesta convocatòria compta amb tres modalitats: “Premi a la spin-off”, “Premi a la start-up” i “Premis a la col·laboració Empresa-Universitat”. En aquesta cinquena edició, cada modalitat tindrà un guanyador i fins a un màxim de dos accèssits per cadascuna d’elles. 

Amb caràcter honorífic, els guardons consistiran en diplomes de reconeixement i trofeus, dels quals es concedirà un premi i fins a un màxim de dos accèssits per cada modalitat. Les empreses que obtinguen el premi en cadascuna de les tres categories tindran dret a sol·licitar fins a dues entrades a Transfiere 2024. A més, les empreses premiades tindran la possibilitat de participar en la trobada tecnològica internacional Valencia Digital Summit 2023.

 En la primera de les modalitats, “Premi a la spin-off”, es busca reconéixer a empreses promogudes per Personal Docent i Investigador (PDI), doctors o estudiants de doctorat que hagen sigut creades a partir de l’explotació de resultats d’investigació i que estiguen vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians. 

Per part seua, la categoria “Premi a la start-up” està dirigida a empreses innovadores promogudes per alumnes o antics alumnes de qualsevol de les universitats públiques valencianes. Aquestes companyies hauran d’estar situades o vinculades a qualsevol dels parcs científics valencians i estar constituïdes amb posterioritat al 30 de juny de 2018. 

Així mateix, el “Premi a la col·laboració Empresa-Universitat” es dirigeix a empreses que participen amb qualsevol de les universitats públiques valencianes en programes i/o projectes de I+D els resultats de la qual hagen contribuït a establir una relació estreta i continuada de col·laboració, així com al desenvolupament de l’economia valenciana. 

Amb aquests guardons la rePCV cerca contribuir al desenvolupament i a la consolidació de les empreses creades i desenvolupades amb el suport dels cinc parcs científics valencians, així com impulsar i potenciar l’esperit emprenedor en l’àmbit dels parcs científics i impulsar i enfortir les relaciones Universitat-Empresa. Els premiats es donaran a conéixer mitjançant la publicació en la web. 

El lliurament formal dels premis se celebrarà en un acte públic a l’auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) el divendres, 30 de juny de 2023.

Xarxa de Parcs Científics Valencians

La Xarxa de Parcs Científics Valencians és una entitat formada pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, per Espaitec, pel Parc Científic de la Universitat de València, per la Ciutat Politècnica de la Innovació-Universitat Politècnica de València i pel Parc Científic d’Alacant-Universitat d’Alacant. L’objectiu de la rePCV és incrementar la riquesa de la regió, promoure la cultura de la innovació i fomentar la competitivitat de les empreses i de les institucions generadores de coneixement instal·lades o associades als parcs científics. També, promoure la diversificació i el creixement d’un nou teixit empresarial i industrial, de qualitat, diferenciat i compromés amb les polítiques de responsabilitat social. 

INSCRIPCIÓ