El dimecres 25 de novembre la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Sagunt organitzen la II Jornada d’Innovació UJI – Empreses, en format en línia, coordinada per Espaitec. Des del Saló de Plens de l’Ajuntament de Sagunt es procedirà a la inauguració de l’acte a càrrec de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo; per a continuar després amb l’acte en format en línia.

Una vegada realitzada la inauguració, la jornada s’iniciarà amb la ponència “Cap a la transferència del coneixement. Finançament projectes d’I+D+i en col·laboració Empresa-Universitat”, a càrrec d’Ismael Rodrigo, director de l’Oficina de Cooperació en Investigació i desenvolupament Tecnològic (OCIT – UJI). La jornada continuarà amb l’exposició d’un cas d’èxit, Ampere Energy-Virtual Power Plant, a càrrec d’Úrsula Pérez , Data Scientist en Ampere Energy, i Emilio Pérez, membre del grup d’investigació EEA (Electricitat, Electrònica i Automàtica) de la Universitat Jaume I.

La innovació i tecnologia són els instruments clau per a eixir de l’actual situació de crisi, per això, grups d’investigació de la Universitat Jaume I i professionals d’empreses de Sagunt i voltants, es reuniran en aquesta jornada amb l’objectiu de donar resposta als reptes en I+D+i i les opcions de col·laboració conjunta. El director d’Espaitec i gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín, farà una exposició sobre la metodologia a seguir en la realització de les trobades virtuals de networking i les reunions One to One entre grups d’investigació UJI i empreses prèviament programades, amb un nou format dissenyat per a adaptar-se a les circumstàncies sanitàries actuals.

La jornada s’emmarca dins del projecte Antenes de Transferència de Coneixement, dut a terme per la Fundació General de la Universitat Jaume I, responsable de la gestió d’Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l’UJI, i finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), a través del conveni d’Impuls de la Transferència de Coneixement i Tecnologia entre Universitat i Empresa i suport de l’Emprenedoria Innovadora signada amb els parcs científics de la Comunitat Valenciana.