El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec) incorpora una nova empresa de base tecnològica especialitzada en blockchain, una tecnologia que permet emmagatzemar dades de manera distribuïda, immutable i segura capaç de transformar la forma en la qual empreses i institucions gestionen la seva activitat.

Aquest tipus de tecnologia es pot aplicar de diferents maneres en tot tipus de sectors, encara que en l’actualitat el seu principal ús està en la traçabilitat de productes i processos industrials, com per exemple traçar un pollastre des que neix fins que arriba al consumidor final. El seu principal avantatge és que una vegada registrat el procés no es pot modificar ni esborrar i normalment, encara que existeixen blockchain privades, la dada és pública i pot ser verificat per qualsevol altra persona.

Un projecte promogut per egressats i alumnat de l’UJI

Formada per un grup de 8 joves informàtics dels quals el 80% tenen vinculació acadèmica amb la Universitat Jaume I, la signatura treballa amb tot tipus d’empreses. Des de projectes tecnològics enfocats a maximitzar l’ús de les propietats i la tecnologia Blockchain, fins a empreses que necessiten desenvolupaments de programari comú com a aplicacions o webs, passant per l’assessorament complet per a projectes de digitalització empresarial.

La relació de Arker Labs amb Espaitec es remunta anys enrere, perquè els seus fundadors van treballar prèviament en empreses instal·lades al parc. Durant aquest període van adquirir experiència i van generar idees que han donat lloc a aquest nou projecte empresarial. “Des de fa anys col·laborem amb la comunitat Blockchain i ràpidament vam veure que hi havia un nínxol empresarial que aprofitar, així que decidim apostar per ella”, afirma Nelson Marco, DevOps de Arker Labs.

Raons per a formar part de Espaitec

El seu interès a formar part de Espaitec se centra en aportar el seu coneixement i experiència a estudiants que necessitin assessoria o conèixer les noves tecnologies, també a establir col·laboracions amb totes les empreses del parc. En aquesta línia Arker Labs participarà el dimarts 10 de setembre en el desdejuni “Blockchain, més enllà de les criptomonedas” organitzat per la direcció de Espaitec. Un esdeveniment on es tracten temes d’interès empresarial amb un doble objectiu: d’una banda generar punts de trobada professionals per a fomentar sinergies empresarials; per l’altre, reciclar contínuament el coneixement de les empreses de Espaitec a través de sessions de formació reduïdes. Les inscripcions a l’esdeveniment estan obertes en www.espaitec.uji.es.