La sessió formativa del cicle Recicla’t Espaitec, «Com decidir la via de protecció de resultats de projectes R+D+i», és una activitat formativa dirigida a les empreses que formen part de l’ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I i del teixit empresarial de la província de Castelló, amb l’objectiu de millorar i ampliar les seues habilitats empresarials.

La Propietat Industrial i Intel·lectual juga un rol fonamental en qualsevol companyia que base el seu negoci en la tecnologia o en un model de negoci amb un component innovador. En una startup, aquesta cobra més importància si cap, ja que pot significar un avantatge competitiu que fomente la inversió i la valoració de l’empresa. El focus d’una startup no ha de posar-se únicament en la protecció dels seus actius intangibles sinó també en la prevenció i mitigació dels riscos que puguen suposar la infracció dels drets d’un tercer.

La sessió en línia se centrarà a enumerar els diferents drets de la Propietat Industrial com a marques, patents, dissenys industrials i altres que no requereixen la seua inscripció en registres per a fer-los valdre enfront de tercers com el secret empresarial o els drets d’autor. També s’abordaran altres aspectes importants com la negociació amb inversors per a no perdre el control de la inversió intel·lectual ajunte l’estratègia de protecció de marca més adequada en el moment d’iniciar la internacionalització de l’empresa.

Durant la formació es compartiran una sèrie de pautes a tindre en compte per a identificar les millors opcions per a protegir les creacions intel·lectuals, es coneixeran una sèrie d’instruments jurídics que fan costat a posicionar i defensar les creacions de forma, invencions i signes distintius per a evitar la pèrdua de drets i oportunitats en el mercat.

La sessió serà impartida per José Manuel Marhuenda, director de zona de Llevant i Andalusia de Clarke Modet, grup líder en serveis en l’àmbit de la Propietat Industrial i Intel·lectual en països de parla hispana i portuguesa. La companyia té presència directa a través de companyies pròpies en els 10 principals països de parla hispana i portuguesa i una xarxa internacional d’experts amb cobertura mundial.

El cicle Recicla’t Espaitec és una iniciativa d’Espaitec amb l’objectiu de facilitar l’ampliació i la millora d’habilitats empresarials de les companyies vinculades a Espaitec, grups d’investigació de l’UJI interessades a generar futures spinoffs i al teixit empresarial de la província de Castelló, que compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

INSCRIPCIÓ