Quantica Renovables, companyia amb seu en Espaitec, ha desenvolupat instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum per a importants empreses castellonenques: Gamadecor, Estudio Cerámico, Peronda Group o Exagres són algunes de les indústries que ja han completat la seua transició energètica gràcies a la signatura energètica

L’empresa Quantica Renovables, empresa amb seu en Espaitec, està en negociacions para d’instal·lar algunes de les majors plantes d’energia solar d’autoconsum de l’àmbit nacional, ja ha executat destacades instal·lacions d’autoconsum en la Comunitat Valenciana.

La planta fotovoltaica que està duent a terme l’empresa energètica per a Gamadecor, del Grupo Porcelanosa, suposa la instal·lació de 1.467 panells solars, aconseguint que la companyia vila-realenca puga aconseguir un estalvi entorn del milió d’euros en factures de llum durant 25 anys. En el cas d’Estudio Cerámico, Quantica Renovables ha realitzat dues instal·lacions amb un total 2.623 panells fotovoltaics que permetran a l’empresa estalviar quasi 4 milions d’euros en factures de llum durant els pròxims 25 anys. En aquest temps l’ús de l’energia solar per part d’aquestes indústries suposarà un efecte positiu en termes de petjada de carboni equivalent a plantar 204.425 arbres en la Comunitat Valenciana.

Actualment, Quantica Renovables està desenvolupant instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum per a empreses i particulars, duent a terme projectes energètics en tota Espanya. La companyia energètica ha executat més de 4.000 instal·lacions fotovoltaiques fins a 2022, sent una de les principals firmes del sector energètic nacional. Algunes d’aquestes plantes d’energia solar s’han desenvolupat en la Comunitat Valenciana, Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Canàries i Andalusia. Tots els projectes fotovoltaics de l’empresa posseeixen el certificat EKOenergy, l’únic certificat d’etiqueta ecològica europea per a les renovables que garanteix que l’energia generada en les seues instal·lacions és completament solar i redueix al màxim la petjada de carboni, complint amb els criteris de sostenibilitat, i finança iniciatives que combaten la pobresa energètica a través del projecte Powerty de la Unió Europea.

QUANTICA RENOVABLES

L’empresa Quantica Renovables és una de les companyies pioneres a escala nacional en el sector de l’autoconsum fotovoltaic per a particulars i empreses. El seu equip directiu acumula més de 25 anys d’experiència en diferents empreses multinacionals de referència en el sector energètic com Isolux i Abengoa, i els seus enginyers han dirigit i desenvolupat importants projectes fotovoltaics a Itàlia per a Isolux, dirigit l’oficina d’Abengoa al Japó, així com l’operació i manteniment de tots els parcs fotovoltaics d’Isolux a Itàlia i a Anglaterra. A més, han ocupat càrrecs directius en la Fundació per a l’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana (Fundació f2e) i la Mesa per a l’Autoconsum Fotovoltaic de la Junta d’Andalusia.

Quantica Renovables forma part de l’ecosistema innovador i tecnològic d’Espaitec i la Universitat Jaume I des de l’any 2020; especialitzant-se en el disseny, desenvolupament, finançament, construcció, legalització i manteniment d’instal·lacions fotovoltaiques. Les oficines centrals de la companyia estan situades a la província de Sevilla (Bollullos de la Mitación).