El 10 de novembre se celebrarà el tercer seminari virtual d’Innotransfer dedicat a l’àmbit d’eficiència energètica en vivendes, dins del sector de l’hàbitat sostenible, organitzat per Espaitec, promogut per la Xarxa de Parcs Científics Valencians (repCV), i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI)

En l’àmbit de l’hàbitat sostenible, el programa d’innovació oberta Innotransfer ha llançat, en aquesta tercera edició de 2021, una sèrie de seminaris específics sobre diversos enfocaments en els sectors relacionats amb l’hàbitat. Aquestes trobades tècniques han pretés donar visibilitat a oportunitats d’innovació, detectades per Espaitec, en diferents àrees de l’hàbitat i la sostenibilitat. Com són les energies netes en la construcció, les cases intel·ligents, al costat del disseny i l’arquitectura sostenible. S’ha prestat especial atenció a les línies establides pel Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat en Hàbitat Sostenible de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

El dimecres 10 de novembre, de 9.30 a 11.30 hores, es durà a terme el tercer seminari virtual de 2021, «Hàbitat Sostenible: Eficiència Energètica en Vivendes», on profesionals relacionats amb el disseny sostenible i l’arquitectura reflexionaran sobre l’eficiència energètica en vivendes, i grups d’investigació i instituts tecnològics donaran a conéixer nous desenvolupaments per a implantar solucions en aquest camp. Durant el webinar s’aprofundirà en la millora en la integració de les demandes i necessitats canviants dels usuaris, tant d’edificis com d’habitatges. Per a això es presentaran diversos projectes d’innovació aplicada per companyies del sector, els quals han derivat en casos d’èxit empresarials. Empreses líders en sostenibilitat i eficiència energètica seran les protagonistes de plantejar nous reptes per a la indústria de l’hàbitat sostenible.

La sessió virtual serà inaugurada per Jesús Lancis, vicerector d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I; i Andrés García Reche, vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Participaran com a ponents Juan A. Bertolín, gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I i director d’Espaitec; Adrián Cano, coordinador de l’àrea d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en SGS Levante; Arsenio Navarro, responsable de l’àrea de Construcció i Energies Renovables en AIMPLAS, María José Ruá, codirectora de la Càtedra d’Arquitectura Circular i investigadora del grup TECASOS (Technology, Quality and Sustainability in Construction) de la Universitat Jaume I; María Gil, Green Project Manager en Mosaik Urban Systems, firma referent en el disseny urbà sostenible; i Alberto Gutiérrez, Smart Offer Developer en  Schneider Electric, companyia lider en eficiència energètica en infraestructures.

INNOTRANSFER

Innotransfer és una iniciativa multisectorial d’innovació oberta i gestió col·lectiva que té com a fi promoure la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l’ecosistema empresarial del nostre territori en sectors econòmics clau com l’Hàbitat Sostenible; Agroalimentació; Mobilitat Sostenible i Automoció; Tecnologies Habilitadores; Salut; Infraestructures; i Turisme Intel·ligent.

Les principals associacions empresarials, les universitats públiques valencianes i la xarxa d’Instituts Tecnològics REDIT participen en el fòrum Innotransfer, el qual és finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Aquesta iniciativa aposta per fomentar el diàleg entre investigadors i empreses de la Comunitat Valenciana a través de l’acció catalitzadora de les estructures intermèdies de l’ecosistema públic-privat d’investigació i de l’ecosistema empresarial valencià.

INSCRIPCIÓ