Les firmes seleccionades pertanyen a sis municipis de la província: Artana, Betxí, Castelló de la Plana, Culla, Nules i Montanejos

Espaitec ha donat a conéixer a les nou empreses seleccionades per a formar part de l’onzena edició de Castelló Global Program. Aquest programa, organitzat pel Parc en col·laboració amb la Diputació de Castelló, té com a objectiu impulsar la competitivitat empresarial a la província a través de la innovació. Durant l’esdeveniment de presentació, també ha participat l’equip diagnòstic, formació i mentorització, compost per 11 professionals que abasten totes les àrees relacionades amb la cadena de valor de negoci.

Durant la sessió, la cap del Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals de la Diputació de Castelló, Ana Belén Arzo, ha assenyalat la importància de continuar impulsant el programa d’acceleració Castelló Global Program en la seua 11ª edició ja que contribueix a enfortir el teixit empresarial de la província construint models de negoci sòlids mitjançant l’aplicació de criteris de sostenibilitat i digitalització.

A més, el vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l’UJI, David Cabedo, ha destacat que el Castelló Global Program és ja un referent per a aquelles empreses de la província que busquen virar cap a la innovació. El programa constitueix també una oportunitat perquè les empreses participants contacten, a través del parc, amb els grups d’investigació de la Universitat, amb els quals poden comptar com a socis per al desenvolupament d’innovacions tant tecnològiques com de procés.

Per part seua, el director d’Espaitec i gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín, ha destacat que en aquesta edició s’han incorporat novetats amb l’objectiu de personalitzar al màxim el programa segons les necessitats de cada empresa. La iniciativa es dividirà en tres fases: diagnòstic, per a detectar quines àrees necessita millorar cada empresa; formació i tutoria experta, per a aprofundir en el coneixement dels diferents elements de la cadena de valor empresarial segons les necessitats de les firmes, i mentorització, per a elaborar el seu Pla de Creixement Econòmic per als pròxims tres anys que els permeta consolidar la seua posició en el mercat.

Empreses seleccionades

Les empreses participants en la nova edició del programa pertanyen a sis municipis de la província: Artana, Betxí, Castelló de la Plana, Culla, Nules i Montanejos. A més, desenvolupen la seua activitat en sectors com a energia, enginyeria, educació i moda, entre altres. En aquest sentit, cinc són companyies de recent creació:

D’altra banda, quatre són empreses consolidades a la recerca d’innovació:

Castelló Global Program

Castelló Global Program és una iniciativa dissenyada per a empreses de Castelló amb l’objectiu d’enfortir la seua capacitat de creixement i millorar la seua competitivitat. El seu enfocament radica a introduir la cultura de la innovació en les estratègies, tàctiques i operatives de les empreses participants.