Des de 2013 el programa d’acceleració empresarial, cofinançat amb la Diputació de Castelló, ha donat suport a 105 empreses de 35 municipis de la província

Espaitec ha clausurat l’onzena edició del Castelló Global Program, el programa d’acceleració empresarial dirigit a empreses de la província. Des del seu llançament en 2013, esta iniciativa, impulsada en col·laboració amb la Diputació de Castelló, s’ha consolidat com a referència clau en l’impuls del creixement empresarial a la regió, donant suport a 105 empreses de 35 municipis i fomentant la innovació en la seua activitat. 

Durant esta edició s’han introduït algunes millores en el programa, a fi de garantir un impuls en cadascuna de les firmes participants, personalitzant al màxim l’acompanyament a les empreses i prestant especial atenció a les necessitats específiques de cadascuna, abordades amb currículums formatius adequats.

En la cerimònia de clausura ha participat el diputat provincial de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés; el vicerector d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo; i la tècnica responsable de la coordinació del programa per part d’Espaitec, Nerea Molina.

Pallarés ha destacat que “Castelló Global Program ha sigut molt més que un programa d’acceleració empresarial, ha sigut una plataforma que ha impulsat a nou empreses a aconseguir noves altures, a transcendir els seus propis límits i a crear un impacte tangible en la nostra economia provincial i en alguns casos, molt més allà”. El diputat de Promoció Econòmica ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló a continuar impulsant este programa amb l’objectiu d’ajudar les empreses a definir i posar en pràctica un pla de creixement empresarial personalitzat. “Des de la institució provincial, continuarem col·laborant i treballant perquè este programa siga un referent i continue la seua marxa”, ha subratllat.

Per part seua, Cabedo ha assegurat que Castelló Global Program és un programa que, a més de consolidar el teixit empresarial de la província, serveix per a acostar les empreses a la Universitat Jaume I, destacant el paper d’esta institució per a funcionar com un departament d’investigació i innovació per a petites i mitjanes empreses.

Finalment, Molina ha afirmat que des d’Espaitec i Diputació ja s’està treballant en la preparació de la pròxima edició de la iniciativa on, entre altres accions, s’emmarcaran iniciatives com la cinquena edició d’Innovatossals, un espai exclusiu de referència on el teixit empresarial de la província debat i reflexiona entorn de models d’innovació adoptats per empreses líders.

Empreses de la 11ª edició

En l’onzena edició del programa han participat nou empreses pertanyents a sectors d’activitat com a energia, educació, màrqueting i intel·ligència artificial: Implica’t Desarrollo Sostenible; Solic Ingeniería de Control; Fonmevi; Somnia Serveis Psicoeducatius; Q.ido Servicios a Domicilio; NextAI; Simbionte; Tra-la-rá y Gregal Ecodesign