L’objectiu del taller, desenvolupat dins del cicle Recicla’t Espaitec, ha sigut presentar les bases d’un sistema de gestió utilitzat per a establir i aconseguir els objectius en un equip

 

Espaitec ha organitzat una sessió dirigida al personal de les empreses vinculades al Parc per a donar a conéixer les bases d’un sistema per objectius basats en els OKR´s (Objectives & Key Results). El taller està emmarcat en el cicle Recicla’t Espaitec i ha sigut impartit pel consultor i trainer especialitzat en gestió de canvi organitzatiu baix principis àgils i cofundador d’Agile Nomad, Guillermo Jávega.

 

OKR

 

Durant la sessió, el ponent ha explicat en què consisteix la metodologia OKR’s, un sistema de gestió d’Objectius i Resultats que per les seues característiques no sols facilita l’assoliment d’aquests, sinó que els fa sobre unes bases de transparència, alineació i responsabilitat. En aquest sentit, Jávega ha destacat que “entendre la utilitat i el valor que aporta treballar sota un sistema de OKR’s és clau per al seu desplegament”.

 

Quant als avantatges d’implementar aquest sistema en un equip, destaquen millorar la qualitat i l’enfocament de la companyia, ja que OKR ajuda a les organitzacions a establir objectius clars i específics que estan alineats amb la seua visió i estratègia general. A més, facilita l’avaluació del procés perquè, en desglossar els objectius en resultats clau mesurables, els equips poden avaluar el progrés en temps real i ajustar el seu enfocament segons siga necessari. Finalment, fomenta la transparència i la col·laboració entre equips i departaments en establir objectius públics i alinear els resultats clau amb els objectius de l’organització. 

 

Fases del sistema OKR’s

 

Per a implementar la metodologia OKR en una organització és necessari començar definint els objectius principals, els quals han de ser específics, mesurables i assolibles, i establint els resultats clau que s’utilitzaran per a mesurar el progrés cap a l’assoliment dels objectius. Més endavant, s’establiran revisions periòdiques per a avaluar el progrés i, finalment, s’analitzarà el resultat final mitjançant una avaluació per a determinar com millorar futurs cicles OKR. 

 

Recicla’t Espaitec

 

El cicle Recicla’t Espaitec és una iniciativa del Parc amb l’objectiu de facilitar l’ampliació i la millora d’habilitats empresarials de les companyies vinculades a Espaitec i grups d’investigació de la Universitat Jaume I interessades a generar futures spin-offs. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.