Foodration4all, empresa instal·lada en Espaitec, comença la segona fase de la prova pilot del projecte Nadie Sin Su Ración Diaria,una iniciativa innovadora de consciència social que digitalitza el procés actual de donacions d’aliments. El projecte promogut pels emprenedors socials de Castelló, guanyadors de la primera edició del programa UJI Emprèn OnSocial, se situa aquesta vegada en els supermercats Consum de l’Avinguda Passeig Morella i del Carrer Rafalafena, tots dos situats a la ciutat de Castelló.

En aquest projecte solidari s’empren tecnologies avançades i avantguardistes, apostant per l’experiència dels donants, considerats el motor del projecte, els qui podran fer donacions econòmiques dels valors representatius dels productes i aliments del supermercat.

Aquest nou mètode de donació d’aliments ha tingut una gran acceptació per part de la societat castellonenca. En tan sols 30 dies del començament de la prova pilot realitzada en un únic supermercat Consum de Castelló, situat al Carrer Herrero, es van aconseguir al voltant de 580 donacions, la qual cosa va significar prop de 5000 euros destinats a les targetes moneder per a aquelles persones en risc d’exclusió social.

La segona fase de la iniciativa porta amb si dues novetats en els nous supermercats Consum que col·laboren amb el projecte: el tòtem digital i l’aplicació mòbil, disponible tant en Apple Store com Google Play, per a fer efectives les donacions.

El tòtem digital recull un llistat dels diferents productes que es poden trobar dins del supermercat, podent seleccionar aquells que es desitgen donar. Amb l’aplicació mòbil es pot triar entre les diferents seccions, podent capturar els codis QR en diferents cartells. Ressaltar que en el supermercat Consum del carrer Rafalafena les donacions es realitzaran a través de l’aplicació mòbil.