El programa d’innovació oberta  Innotransfer llança, en aquesta tercera edició de 2021, una sèrie de seminaris virtuals específics sobre diversos enfocaments en el sector de l’hàbitat sostenible. Aquestes trobades tècniques pretenen donar visibilitat a oportunitats d’innovació, detectades per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, en diferents àrees de l’hàbitat i la sostenibilitat, com les energies netes en la construcció, les cases intel·ligents, així com el disseny i l’arquitectura sostenible, prestant especial atenció a les conclusions del Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat en Hàbitat Sostenible de l’AVI.

El 22 de juny es realitzarà el primer dels tres seminaris virtuals programats, «Transició energètica en l’hàbitat sostenible», en el qual s’aprofundirà sobre la transició energètica en la fabricació de materials de construcció amb l’hidrogen verd com a recurs energètic clau de futur. També es presentaran projectes d’innovació aplicada com a èxit de creixement empresarial. Empreses, instituts tecnològics i grups d’investigació donaran a conéixer nous desenvolupaments per a implantar solucions en el camp de l’hàbitat sostenible.

En la sessió participaran com a ponents José Vicente TomásCEO de  Kerajet; Carlos CabreraCEO de Ceracasa; Sixto Giménez i José Mata, del grup d’investigació de l’UJI Institute of Advanced Materials (INAM); Jorge Corrales, arquitecte de l’àrea hàbitat de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITCAICE). L’esdeveniment virtual servirà com a jornada de dinamització i reflexió, girarà entorn de la implementació de materials i sistemes constructius més sostenibles; posant l’accent en la utilització d’energies netes en la fabricació de materials de construcció.

El seminari en línia finalitzarà amb la presentació de la plataforma de reptes sobre l’hàbitat sostenible, on les empreses i entitats de la Comunitat Valenciana podran plantejar els reptes concrets als quals s’enfronten en l’àmbit de l’hàbitat sostenible i perquè el personal investigador de les universitats públiques valencianes puguen aportar solucions a aquests reptes i necessitats; fomentant la cooperació entre els àmbits científic i industrial, facilitant el contacte i coneixement de les parts mitjançant una dinàmica de reptes-solució.

INNOTRANSFER

El fòrum Innotransfer és una iniciativa multisectorial d’innovació oberta i gestió col·lectiva que té com a fi promoure la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l’ecosistema empresarial del nostre territori en sectors econòmics clau com a Automoció i Mobilitat Sostenible, Agroalimentació, Hàbitat Sostenible, Salut i Tecnologies Habilitadores.

Les principals associacions empresarials, les universitats públiques valencianes i la xarxa d’Instituts Tecnològics REDIT participen en el fòrum Innotransfer, el qual és finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Aquesta iniciativa aposta per fomentar el diàleg entre investigadors i empreses de la Comunitat Valenciana a través de l’acció catalitzadora de les estructures intermèdies de l’ecosistema públic-privat d’investigació i de l’ecosistema empresarial valencià.

INSCRIPCIÓ