El cicle Cuida’t Espaitec, conjunt d’accions de formació i divulgació centrades en la salut i el benestar, va tindre el 30 de març una nova sessió en línia amb Lina Granell, llicenciada en Farmàcia i graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de València, titulada «Aprén a preparar el teu plat o tupper saludable».

Granell va compartir algunes de les pautes necessàries per a confeccionar un menú saludable i equilibrat en l’àmbit laboral: tot comença per planificar la llista de la compra i el menú setmanal en funció de l’horari laboral; aprendre a alimentar-se de forma equilibrada tenint en compte les proporcions de verdures, proteïnes i carbohidrats; el batch cooking com a sistema de planificació culinària per a anticipar i organitzar l’elaboració del nostre menú, passant menys temps en la cuina.

Durant el seminari virtual es va fer un recorregut pels principals motius que impedeixen aconseguir una alimentació saludable en els diferents entorns de treball. Destacant els següents temes: nutrició per a ser més productius, gaudint d’aquest moment especial del dia cuidant el nostre cos amb una alimentació saludable; «mètode del plat», una forma fàcil d’aprendre a alimentar-se de forma equilibrada tenint en compte les proporcions de verdures, proteïnes i carbohidrats; trucs alimentosos per a aquelles persones que no toleren les verdures pel seu sabor o textura, combinant-les, amanint-les, o provant amb diferents grandàries o tipus de cocció.

Espaitec continua amb la seua ferma aposta per enfortir el benestar i la salut del personal laboral de les seues empreses, afavorint un clima laboral positiu i productiu. Per a això, ha planificat nous tallers en línia per a les pròximes dates: el dimarts 27 d’abril (“Healthy snack” per als teus desdejunis, berenars i entre hores) i el dimarts 25 de maig (Què oculten les etiquetes dels aliments?).

Les accions emmarcades en Cuida’t Espaitec, cicle de conferències i tallers destinat a les persones que formen part de l’ecosistema innovador i tecnològic de l’UJI i del teixit empresarial de Castelló, compten amb el suport de la Consellería de Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

RESUM PRESENTACIÓ