El cicle Cuida’t Espaitec, conjunt d’accions de formació i divulgació centrades en la salut i el benestar, va realitzar el 25 de maig l’última sessió en línia dedicada a la nutrició saludable en l’entorn laboral. La sessió va ser impartida per Lina Granell, llicenciada en Farmàcia i graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de València, titulada «Què oculten les etiquetes dels aliments?».
En el taller en línia es va presentar les claus per a aprendre a interpretar l’etiquetatge dels productes alimentaris, des de saber la informació nutricional en funció de la ració de consum fins a conéixer aquells al·lergògens que han d’aparéixer indicats en els embolcalls. Es van destacar els ingredients més camuflats en les etiquetes, com és el sucre, que pot aparéixer encobert sota altres nomenclatures com a «xarops de», «xarops», «concentrats», i en paraules amb terminacions en «-ossa» (sacarossa o fructossa), en «-ina» (maltodexterina) o en «-ol» (sorbitol, manitol, xilitol, etc.). També es va ressaltar la gran ingesta de sucres afegits que solem introduir en el nostre organisme a través d’opcions ràpides i comunes com poden ser unes simples galetes, cereals o sucs industrials.
Granell va compartir amb els participants alternatives per als amants del dolç per a endolcir un plat, com utilitzar fruita fresca o deshidratada, coco ratllat, canyella, vainilla o derivats vegetals i lactis. Un altre dels punts que es van tractar van ser els últims avanços a facilitar als consumidors una lectura correcta de l’etiquetatge, iniciatives com Nutriscore, una taula-semàfor europea que es comença a posar en marxa, o les aplicacions mòbils com Yuka o MyRealFood que permeten llegir de manera ràpida les qualitats d’un producte escanejant-lo a través de dispositius mòbils.
Espaitec aferma la seua aposta per enfortir el benestar i la salut del personal laboral de les seues empreses, afavorint un clima laboral positiu i productiu amb la realització de Cuida’t Espaitec, cicle de conferències i tallers destinat a les persones que formen part de l’ecosistema innovador i tecnològic de l’UJI i del teixit empresarial de Castelló, el qual compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.