Cuatroochenta, empresa amb seu principal en Espaitec, intensifica els seus serveis de ciberseguretat davant l’augment de la demanda, intensifica la seua internacionalització i obri una nova línia de serveis no code–low code mentre manté la seua estreta vinculació amb la Universitat Jaume I en diferents projectes d’R+D i com a principal font de captació de talent.
Cuatroochenta, amb seu principal en Espaitec, continua ampliant horitzons i manté fermes les seues arrels. Nascuda en una trobada d’emprenedors del parc fa 11 anys, l’empresa de tecnologia cloud i ciberseguretat ha fet un salt quantitatiu i qualitatiu, en superar en l’últim exercici un 15% el seu negoci internacional, principalment impulsat pels serveis de ciberseguretat, i també les 250 persones en l’equip, repartit en sis països. Tot això, sense deixar d’aprofundir en els seus vincles amb la Universitat on es van formar els seus socis fundadors, Sergio Aguado i Alfredo R. Cebrián, i que continua aportant el major percentatge de nous empleats de la companyia gràcies al seu ambiciós projecte formatiu i d’R+D.
L’excel·lent evolució dels serveis i productes de ciberseguretat de Cuatroochenta en 2021, tant a Llatinoamèrica com a Espanya, han portat al fet que els ingressos de la seua unitat especialitzada, Sofistic, cresquen un 29% a causa de l’augment de la demanda. Un creixement que ha anat en paral·lel al reforç de l’equip a Panamà, Colòmbia, República Dominicana, Costa Rica, Espanya i, a partir d’ara, els Estats Units. Entre els principals clients, destaquen entitats financeres, infraestructures crítiques i grans companyies que es recolcen en el servei de monitoratge 24/7 del Security Operations Center (SOC) i aliances estratègiques amb partners com Darktrace, Crowdstrike o Exabeam.
Prova de l’evolució de la companyia, que des de 2020 cotitza en BME Growth, és que en 2021 la seua plantilla va créixer un 42%. Entre els més de 70 nous professionals que es van incorporar a Cuatroochenta, majoritàriament programadors, la Universitat Jaume I va tornar a ser la que més diplomats i titulats va aportar. De fet, els estudiants en pràctiques de l’UJI realitzen en Cuatroochenta una formació tècnica especialitzada dins del departament d’R+D, amb un formador dedicat en exclusiva, i sota la supervisió directa del CIO i cofundador de l’empresa, Sergio Aguado.
Una transferència de coneixement entre la Universitat i l’empresa que es completa amb altres iniciatives d’investigació, formatives i de divulgació tecnològica entre Cuatroochenta i l’UJI, com la Càtedra Cuatroochenta d’Intel·ligència Artificial, Salut i Benestar de la Universitat Jaume I, el Curs de PHP i Symfony en la FUE-UJI, el projecte Mit4, Hackathon Castelló o Saturdays AI, entre altres.
Suport al NoCodeFest
Una de les vies d’innovació per les quals precisament està apostant el departament d’R+D de Cuatroochenta és la incorporació d’eines low code-no code internament i en el seu catàleg de productes i serveis per a acostar-les als seus clients. Així, Cuatroochenta és un dels patrocinadors principals de la tercera edició del NoCodeFest, la major trobada d’Espanya per a crear projectes sense programar una línia de codi, que es durà a terme en el coworking Jeff Works de València del 20 al 22 de maig.