Espaitec i la Diputació de Castelló van celebrar la clausura de la huitena edició de Castellón Global Program, programa de creixement empresarial referència a la província de Castelló, el qual ha ajudat a créixer a 77 empreses de 30 municipis de la província des del seu inici.

Un acte celebrat en format en línia, en el qual van participar les nou empreses seleccionades i els professors i mentors d’aquesta edició juntament amb Pau Ferrando, diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització de la Diputació de Castelló, David Cabedo, vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I i Juan A. Bertolín, gerent de la Fundació General de l’UJI i director d’Espaitec.

El programa Castellón Global Program, després de redissenyar el pla formatiu i de  mentorizació per a implementar-lo en format en línia a causa de la pandèmia actual, tant la Diputació de Castelló i Espaitec valoren molt positivament l’esforç i nivell que han aconseguit les nou empreses participants, després de sis mesos d’intensa formació i  mentorizació. Les empreses han tingut docents i mentors professionals de gran prestigi i amb dilatada experiència nacional i internacional, els qui han compartit les seues vivències i consells amb totes les empreses seleccionades perquè puguen desenvolupar-se seguint les pautes marcades. Des del mes de maig fins al mes de novembre les empreses han gaudit de diferents sessions de formació en les quals han tingut especial rellevància temes com la innovació, comunicació i màrqueting, estratègia empresarial o internacionalització entre altres.

Empreses de la huitena edició del Castelló Global Program

Les nou empreses que han participat en aquesta edició operen en sis sectors diferents d’activitat i estan situades en sis municipis de Castelló: Mamá Bio, sector agroalimentari (Benicàssim), Hoyoyo, sector audiovisual (Benicàssim), Cardenal Zenit, sector disseny (Vall d’Uixó), Bydoing Creative Educational Center, sector educació (Vila-real), Producciones & Espectáculos TS , sector serveis (Altura), Asia Paradise, sector turisme (Castelló), Dr. Farnós, sector salut i bellesa (Alcossebre), Mondo Ritmic, sector educació (Castelló), i Balneario de Montanejos, sector turisme (Montanejos).

En aquesta edició va tindre com a principal novetat la incorporació de la figura del Mentor-Amic, empreses d’anteriors edicions del programa van acompanyar a les noves en tot el procés de formació, aportant la seua experiència i coneixement en primera persona. D’altra banda, també cal esmentar el reforç de les accions de formació, networking i seguiment del Club d’Empreses Castellón Global Program, format per les 68 signatures que han participat en el programa en edicions anteriors.

En el programa Castelló Global Program es van realitzar un conjunt d’accions de formació i seminaris d’innovació, com per exemple, el webinar “Reptes del Management en l’era del Covid-19”, impartit per Xavier Marcet, consultor expert en estratègia, innovació i emprenedoria, el webinar “Traçabilitat del sector primari” a través de tecnologies com el blockchain, i la recent “Jornada Innovatossals” que va comptar amb experts en innovació d’empreses d’àmbit nacional per a compartir les seues experiències amb el teixit empresarial de la província de Castelló.

Castellón Global Program està organitzat per Espaitec i co-finançat amb la Diputació de Castelló amb la finalitat d’aconseguir un sector empresarial potent i innovador dins de la província i que a més pot ajudar a les zones rurals per a lluitar contra la despoblació, i contribuir a augmentar la capacitat de creixement i competitivitat del teixit empresarial provincial, especialment en temps de crisi, on la innovació ha de convertir-se en una constant empresarial.

Més informació del programa en www.castellonglobalprogram.com