Espaitec ja compta amb 14 empreses que han obtingut el certificat d’empresa innovadora nacional atorgat per l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE). Les últimes incorporacions que han obtingut aquesta menció han sigut SEVI Systems S.L. i Quantum Energía Verde Comunitat Valenciana S.L.

El certificat d’empresa innovadora nacional, que està disponible per a ser consultat per organismes i entitats de diferents àmbits nacionals i internacionals, es pot observar a través d’un accés públic en la xarxa blockchain d’APTE i també és possible comprovar el certificat introduint el CIF de l’entitat amb lletra majúscula en el enllaç: https://ei.virtualtrust.io/apte/innovative-check

Totes les empreses que han aconseguit el certificat han obtingut a més un segell oficial que poden publicar en el seu web perquè qualsevol usuari puga consultar la informació relacionada amb la innovació desenvolupada per l’empresa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és utilitzar la tecnologia blockchain per a desenvolupar un procediment de certificació de les empreses i entitats espanyoles més innovadores. D’aquesta manera, s’està creant un registre d’organitzacions innovadores espanyoles per a donar-los major visibilitat, així com proporcionar-los el valor afegit corresponent en facilitar una certificació nacional i la capacitat de poder demostrar-ho davant qualsevol organisme que el sol·licite.

Els parcs científics i tecnològics són els encarregats de presentar les candidatures de les empreses i entitats que es consideren innovadores i que complisquen amb els requisits establits i, en aquest sentit, Espaitec està treballant estretament amb les seues entitats per a presentar a totes aquelles que generen innovació a partir dels seus projectes tecnològics i processos.

Per a obtindre el certificat, un comité avaluador d’APTE independent realitza un estudi detallat de cada cas proposat per a atorgar el certificat, segons els mèrits i informació presentada. És per això, que des d’Espaitec es reconeix l’esforç que fan les seues entitats per impulsar la competitivitat, a través de la innovació, fruit d’això és el reconeixement a 14 empreses de l’ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I que han obtingut el certificat innovador a escala nacional i que s’anirà incrementant en els pròxims mesos.