Les empreses de base tecnològica Robottions, Blockloop i CEBIMAT (Centre per a l’Estudi de la Biodegradació dels Materials) s’uneixen a Espaitec en el primer trimestre de 2022 per a formar part de l’ecosistema innovador i tecnològic d’Espaitec i la Universitat Jaume I
Espaitec incorpora tres noves firmes a la seua xarxa d’empreses vinculades al parc científic i tecnològic de la Universitat Jaume I amb la unió de Robottions, Blockloop i CEBIMAT (Centre per a l’Estudi de la Biodegradació dels Materials). La incorporació d’aquestes noves companyies reforça el posicionament d’Espaitec com un entorn únic per al creixement i acceleració empresarial a la província de Castelló.
Robottions és una companyia que ofereix a les empreses solucions robòtiques a problemes logístics i de producció, i al seu torn s’ocupa de formar personal especialitzat a nivell d’usuari, programador i integrador en robòtica industrial perquè puguen gestionar aquests nous processos. L’empresa ha realitzat durant els últims quatre anys instal·lacions per a optimitzar processos industrials en fàbriques d’Espanya, Alemanya, Suïssa, França, Itàlia, Xipre i els EUA.
Els projectes de la tecnològica castellonenca abasten: robòtica fixa amb braços robot que realitzen des de desplaçament de càrregues, fins pintat o escultura en diferents materials; robòtica mòbil que disposa d’una sèrie d’AGVs (Vehicles de guiat automàtics) i vehicles autònoms per al transport de càrregues o la neteja automàtica de sòls o superfícies; robòtica social, a més de l’àmbit industrial, creen robots que ajuden a les persones en el seu dia a dia. També realitzen disseny de perifèrics de sistemes automàtics per a aconseguir que el robot siga completament autònom i funcione de manera òptima amb desenvolupament de programari a mesura.
Blockloop és una empresa de base tecnològica que naix amb l‘objectiu d’ajudar tant a emprenedors com a empreses consolidades a conéixer els avantatges de l’ús de la tecnologia blockchain. Els seus principals serveis són l’anàlisi i l’assessorament sobre l’ús d’aquesta tecnologia en noves solucions, o en algunes ja existents, així com el desenvolupament de contractes intel·ligents (smart contracts).
La firma castellonenca ofereix solucions en l’àrea de la digitalització d’actius, l’emissió de tokens no fungibles (NFTs), el desenvolupament de plataformes per a les finances descentralitzades i la creació de cadenes de blocs a mesura de les necessitats de cada client. Blockloop facilita que cada vegada més emprenedors i companyies potencien els seus productes i solucions utilitzant la tecnologia blockchain.
CEBIMAT (Centre per a l’Estudi de la Biodegradació dels Materials), un dels projectes participants en la tercera edició del programa d’emprenedoria UJI Emprèn OnSocial, és una empresa spin–off de la Universitat Jaume I dedicada específicament a l’estudi de la biodegradació de materials, l’objectiu dels quals és rendibilitzar els coneixements adquirits i acostar les claus de la biodegradació de materials a la societat i al sector empresarial. La firma castellonenca de recent creació permetrà transferir a la societat tecnologia basada en el coneixement generat en la universitat castellonenca. Concretament, el know–how anomenat Protocols de Mesura de Biodegradació, desenvolupat per professorat del Departament d’Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny.
Destacar que CEBIMAT ha sigut reconeguda en els «Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat UJI», convocats per la Universitat Jaume I i amb el patrocini de l’Ajuntament de Castelló, en la categoria d’acceleració empresarial per a les millors empreses de recent creació amb una dotació de 30.000 euros. Aquests premis tenen per objectiu reconéixer les millors iniciatives emprenedores i trajectòries empresarials de triple impacte de la comunitat universitària i potenciar el seu esperit emprenedor.
Espaitec consolida les expectatives de creixement i augmenta el nombre de companyies tecnològiques i innovadores que es connecten al parc en 2022, any de celebració del seu quinze aniversari.