La tecnològica castellonenca ha participat en l’exclusiu programa de suport a startups europees i israelianes Calling2Scale celebrat a Tel Aviv (Israel), mostrant la seua innovació en l’àrea d’energia renovable i substituts del plàstic

BluePlasma Power, companyia instal·lada en Espaitec, ha viatjat a la ciutat israeliana de Tel Aviv per a participar en el Calling2Scale, un exclusiu programa de suport a les més destacades startups europees i israelianes que ofereix l’oportunitat de rebre formació durant tres mesos per a impulsar la penetració en el mercat, especialment en el mercat israelià. El Calling2Scale prepara i millora d’una forma estratègica i eficaç, la capacitat de les startups europees i israelianes per a introduir-se i escalar en nous mercats globals aprofitant la seua xarxa de socis i experts internacionals.

El programa Calling2Scale està organitzat per l’EIT Hub Israel, dependent de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), i consisteix en un pla d’iniciació de 12 setmanes dirigit a startups europees i israelianes amb suport pràctic i tallers de grup a càrrec de professionals experts de l’ecosistema israelià d’innovació, enfocant-se en tres grans àmbits tecnològics: Salut, Energia renovable i substituts del plàstic, i Combustibles alternatius.

Cal destacar, que BluePlasma Power ha sigut una de les 13 firmes triades de les més de 70 startups europees que es van presentar en la seua categoria (Energia renovable i substituts del plàstic); posant de manifest la tecnologia capdavantera de l’empresa castellonenca en el sector dels substituts del plàstic i combustibles alternatius. Tal com indica Mario Araya, CEO Tècnic i fundador de l’empresa, «estem molt contents a haver sigut triats per a aquest Bootcamp, ja que ens ofereix un fort ecosistema de suport i guia per a escalar la tecnologia BluePlasma Power a través d’una empresa que mire veritablement per la innovació, donant suport a tecnologies capdavanteres a escalar».

BLUEPLASMA POWER

BluePlasma Power és una empresa amb tecnologia pròpia patentada, especialitzada en la valorització de residus orgànics a productes d’alt valor afegit. Aquesta tecnologia redueix l’emissió de CO2 respectant el compromís amb el medi ambient. També rendibilitza els combustibles convencionals augmentant la seua eficiència i produint un important estalvi energètic.

L’especialitat de la tecnològica castellonenca és integrar tecnologies existents que formen sinergia per a obtindre innovadores línies de producció compactes, produint productes finals “in situ” amb baix cost. La tecnologia que ha desenvolupat i patentat permet, d’una banda, valorar residus sòlids orgànics que no són reciclables amb tecnologies convencionals, a través d’una tecnologia base d’hidrogasificació fotocatalítica amb plasma, on s’obté hidrogen i gas de síntesi, per a convertir-ho en energia elèctrica, tèrmica o en un bio-producte líquid que pot utilitzar-se com a bio-dissolvent per a la indústria química, o bé, bio-additiu per a gasoil i gasolina.

D’altra banda, la tecnologia desenvolupada per la companyia permet reformar el gas natural a través de la HGC amb plasma, aconseguint amb una menor inversió, duplicar en eficiència a les tecnologies convencionals i actua com a embornal de diòxid de carboni (CO2), contribuint a la independència energètica, generant ocupació i millorant l’economia rural.