Dimecres que ve 4 de març a la sala multiusos de l’edifici Espaitec 2, a les 19.30 hores, l’Associació Valenciana del Bitcoin i el Blockchain (AvalBit), juntament amb l’empresa Bit2me, organitzen el taller “Introducció a les criptomonedes i el seu maneig pràctic”.

AvalBit, associació sense ànim de lucre creada al febrer de 2015, té com a missió l’estudi i difusió de la tecnologia del Blockchain i el registre distribuït (Ledger) sobre les quals es basen les criptomonedas. Mentrestant, l’empresa Bit2me és pionera en el sector i en l’àmbit dels Exchanges de criptomonedas.

El principal objectiu del taller és proporcionar una visió pràctica de les criptomonedas, un tipus de diners digitals alternatius, basat en tecnologia blockchain (cadena de blocs) i que comença a ser analitzada pels bancs centrals com a base dels seus nous diners legals. L’acte va dirigit a qualsevol persona interessada a conéixer que són les criptomonedas i com s’usen per a realitzar operacions quotidianes, cobrar i pagar en el dia a dia, així com guardar-les de manera segura.

El taller té programada una duració de dues hores i està estructurat en dues parts: teòrica i pràctica. La primera es dedica a la presentació dels conceptes bàsics que els usuaris de les criptomonedas han de tindre com a pas previ al seu maneig. Es tractaran les següents temàtiques: Diners i criptomonedas, Blockchain: la Internet del valor, Carteres electròniques per al maneig de les criptomonedas; i On comprar i vendre criptomonedas?: Exchanges centralitzats i descentralitzats.

La segona part del taller, als participants se’ls ensenyarà com utilitzar una cartera electrònica (Wallet) i els aspectes relacionats amb la seguretat i custòdia de les criptomonedas. Hi haurà un exercici pràctic, de maneig de cartera electrònica, consistent l’obertura d’una cartera electrònica i la recepció d’un pagament de 5 euros en criptomoneda, per a poder realitzar unes xicotetes transaccions amb els companys/as del taller.

Amb aquest taller, obert a tota la comunitat universitària, podrem conéixer de primera mà com utilitzar la tecnologia del Blockchain de manera àgil, pràctica i sobretot segura.