La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, acompanyada pel vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de l’UJI, David Cabedo, i el director d’Espaitec, Juan A. Bertolín, van visitar les empreses  Loopers i Gestión Ecosistemas Agrícolas (GEA) situades en el Parc Científic i Tecnològic de la universitat. En primer lloc, van visitar les oficines de l’empresa d’enginyeria emocional Loopers, sent rebuts per les seues co-fundadors, el CTO, Javier Portolés, i el CEO, Vicente Beltrán, els qui van compartir les iniciatives que estan desenvolupant en l’àmbit del màrqueting experiencial així com el projecte The Linker, un entorn de comunicació humana digital on la tecnologia obri una nova dimensió en la connectivitat entre persones.

A continuació, la coordinadora de projectes, Yolanda Bautista, i l’accionista, Aurelio Marco, de l’empresa de base tecnològica Gestión Ecosistemas Agrícolas (GEA), acompanyats dels investigadors del departament d’Enginyeria Química, Carolina Clausell, i del departament de Ciència Agrària i Medi natural, Aurelio Gómez, de l’UJI van presentar en el seu taller-laboratori els diferents productes ecològics i serveis que ofereixen al sector agrícola.

La rectora de l’UJI va destacar el potencial d’un entorn com Espaitec per a «afavorir el desenvolupament tecnològic i de solucions innovadores per a donar respostes a les demandes del teixit social i empresarial, en el cas de les empreses Loopers i GEA que visitem hui en àmbits com l’enginyeria emocional i la tecnologia capdavantera per al sector agrícola». En aquest sentit, Alcón va subratllar que cada empresa instal·lada en Espaitec «suma valor afegit a aquest hub tecnològic i d’innovació de referència a l’entorn d’influència de l’UJI, que l’any que ve ja compleix 15 anys».

Sobre Loopers i GEA

Loopers és una enginyeria creativa que desenvolupa projectes tecnològics per al món del màrqueting. Dissenya experiències emocionals i els dispositius que són necessaris per a dur-los a terme. Això es materialitza, entre altres opcions, en el desenvolupament de protocols d’actuació, disseny d’espais, processos de venda, showrooms, activacions i enfocaments estratègics de processos interns i externs on intervenen les persones. Aquestes propostes compten amb un disseny basat en una metodologia pròpia que denominen enginyeria emocional, emprant tecnologia multisensorial i audiovisual avançada.

La tipologia de projectes que aborden és molt variada destacant alguns desenvolupaments entorn del que anomenen Comunicació Humana Digital on presenten el producte The Linker que contempla tots els elements tant tecnològics com de procediment per a portar al màxim nivell els moments de reunió tan presencial, com a virtual o híbrida en l’àmbit laboral.

Per a dur a terme aquest tipus d’accions la ubicació en Espaitec és clau, per les seues infraestructures, pel suport del seu equip gestor i per l’ecosistema únic que ofereix la connexió amb l’UJI i les empreses que ja estan implantades.

Gestión Ecosistemes Agrícoles (GEA) és una empresa de base tecnològica que ofereix productes i serveis per al sector agrícola. Els productes fabricats per l’empresa són inputs tecnològics per a la gestió sostenible en agricultura. Aquests contribueixen a incrementar la producció dels cultius, afavorir l’absorció de nutrients, evitar la presència de malalties vegetals o reduir la deterioració del fruit després de la collita.

L’empresa GEA ofereix com a servei l’ús d’una plataforma de diagnòstic i recomanació per a l’ús eficient de l’aigua en agricultura. A més, realitza un assessorament complet en la gestió de plagues amb una recomanació de tractament i dosatge adequat a cada cultiu.

Per a poder oferir aquesta cartera de productes i serveis l’empresa GEA fa un esforç continuat en activitats d’investigació, desenvolupament i innovació (I+D+i). Entre les seues principals línies d’investigació es troben l’obtenció de material vegetal adaptat al canvi climàtic i a una agricultura sostenible. Disposa també d’una línia d’investigació en biotecnologia enfocada al cultiu in vitro en sistemes d’inversió temporal, col·laborant activament amb el departament de Ciència Agrària i Medi natural de l’UJI.