Aquest dimecres 11 de desembre s´ha clausurat la Fira Tecnològica d’Associacions UJI que s’ha dut a terme en la ESTCE de la Universitat Jaume I. Les associacions La Plantilla Disseny, UJI Game Experience, UJI Motorsport, UJI Electric Racing Team, EngiOn i Hackerspace Castelló han fet gaudir a la comunitat universitària per igual, tant a l’alumnat com al professorat.

Els desafiaments temàtics que han proposat les diferents associacions, els videojocs com el Guitar Hero, la impressora 3D, la Moto Elèctrica, el Simulador de Fórmula 1, els Circuits de Carreras de LED i Xip Integrat juntament amb les màquines exposades del projecte UJI.>LAB, impulsat des de Espaitec, han fet divertir-se durant aquestes dues jornades de fira tecnològica a la comunitat universitària.

La Fira Tecnològica d’Associacions UJI està cofinançada pel Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social i donada suport per l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE) i el Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I.

Es programen Tallers d’Introducció a la impressió 3D

El divendres 13 de desembre es realitzaran dos tallers d’introducció a la impressió 3D per fabricació amb filament fos en el local Hackerspace Castelló situat en l’edifici Espaitec 1 Taller 3 . Els assistents podran conéixer tot el procés, des del disseny i la creació d’una peça simple amb FreeCAD fins a la fabricació amb les impressores d’UJI.>LAB. També s’exposaran exemples de l’ús d’aquesta tecnologia que realitza el grup d’investigació de Biomecànica i Ergonomia en el desenvolupament de pròtesi.

Les màquines que s’han instal·lat en el local i molt prompte estaran disponibles per a l’ús de la comunitat universitària són una talladora làser, una impressora 3D de filament fos, una impressora 3D de estereolitografía, una fresadora CNC de precisió i un plòter de tall de vinil. L’horari dels tallers d’introducció a la impressió 3D són els següents:

SESSIÓ DE MATÍ
11.30 – 12.00 hores Recepció d’assistents i visita al local
12.00 – 14.00 hores Taller d’introducció a la impressió 3D

SESSIÓ DE VESPRADA
15.30 – 16.00 hores Recepció d’assistents i visita al local
16.00 – 18.00 hores Taller d’introducció a la impressió 3D

Cal destacar, que durant la resta de la jornada, en horari en el qual no hi haja programació, es podrà visitar lliurement el local de l’associació. Per a la realització del taller, és necessari acudir amb ordinador portàtil. També els participants hauran de portar instal·lat el programari FreeCAD 0.18 (https://www.freecadweb.org/downloads.php) i Ultimaker Capellà 4.4 (https://ultimaker.com/es/software/ultimaker-cura).

Pots realitzar les inscripcions per al Taller d’Introducció a la Impressió 3D en el següent enllaç, recorda que hi ha places limitades per temes d’aforament. Anima’t i participa: https://forms.gle/2wZAdefTBxwEsyCC6