Espaitec va organitzar el dilluns 12 d’abril en la xarxa social Clubhouse una xarrada titulada «El futur de les Criptomonedes», en la qual van participar com speakers principals Leif Ferreria, CEO de Bit2me, i Rodolfo Carpintier, president de Digital Assets Deployment, «pare» d’internet a Espanya i pioner en el desenvolupament de nous models de negoci digitals. La xarrada va ser moderada per Juan A. Bertolín, gerent de la Fundación General de la Universitat Jaume I i director d’Espaitec.

Leif Ferreira, va destacar en la seua intervenció l’impuls que està tenint en els últims anys la tecnologia bitcoin i també la cada vegada major necessitat de coneixement, per part dels usuaris, de culturizartse i familiaritzar-se amb el funcionament de les criptomonedas. Ferreira va ressaltar l’incipient interés de la banca en aquesta tecnologia, ja que actualment ofereixen als seus clients bitcoin com a inversió. Ferreira també va nomenar com una fita la pròxima eixida al mercat borsari de la companyia americana Coinbase, especialitzada en bitcoin i criptomonedes, per un valor superior als 100.000 milions de dòlars.

Rodolfo Carpintier va exposar com un dels projectes fonamentals per a les empreses en un futur pròxim és l’aplicació del bitcoin, mitjançant la tecnologia blockchain el que permetrà al teixit empresarial créixer de manera exponencial en els pròxims anys.

La xarrada es va dur a terme dins del club LosParquesAportan de la xarxa social, club del qual formen part els Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya, agrupats en l’ Associació Nacional APTE, i el qual té com a objectiu principal difondre les activitats realitzades en aquest ecosistema innovador i tecnològic nacional.

Sobre Clubhouse

Clubhouse és una xarxa social centrada en l’àudio. El text es relega pràcticament a la biografia de l’usuari, ja que el gran atractiu és que els usuaris només es poden comunicar a través de la veu, sent el sistema similar al d’una conferència. Qualsevol usuari pot crear una «sala» on tractar un tema o donar una ponència, a la qual pot convidar a altres persones o també es poden unir fortuïtament. Una vegada dins, el ponent exerceix com a moderador, podent permetre que altres usuaris intervinguen.

Actualment només està disponible per a iPhone encara que s’està desenvolupant també per a Android. Per a poder unir-se és necessari aconseguir una invitació d’algun membre de la Clubhouse, cada usuari té dues invitacions inicials per a repartir en el moment d’unir-se a la xarxa social.