EL DIMARTS, 1 DE FEBRER, SE CELEBRARÀ L’ESDEVENIMENT, DISSENYAT EN FORMAT HÍBRID, I COMPTARÀ AMB LA PARTICIPACIÓ DEL CENTRE PER AL DESENVOLUPAMENT TECNOLÒGIC INDUSTRIAL (CDTI), L’INSTITUT VALENCIÀ DE COMPETITIVITAT EMPRESARIAL (IVACE), L’AGÈNCIA VALENCIA DE LA INNOVACIÓ (AVI) I LA GENERALITAT VALENCIANA

Com cada inici d’any entitats públiques autonòmiques, nacionals i europees posen a la disposició d’empreses, emprenedors, grups d’investigació i PIMES un conjunt de programes de finançament públic per a l’execució de projectes innovadors. Des d’Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, amb l’objectiu d’informar el teixit empresarial de la província de Castelló de les oportunitats existents, organitza el dimarts, 1 de febrer, la jornada en format híbrid (presencial i en línia) «Finançament Públic per a Empreses Innovadores».

La sessió informativa tindrà lloc de 9.00 a 10.30 hores i hi participaran entitats com el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la Generalitat Valenciana per a presentar les ajudes públiques disponibles per a promoure la innovació empresarial durant 2022. En l’acte també es comptarà amb algunes empreses de la província que detallaran la seua experiència en l’obtenció d’aquesta mena d’ajuda a manera de casos d’èxit. 

Els objectius principals de les ajudes/subvenciones són aconseguir la cooperació empresarial, la transferència de tecnologia entre Universitat i Empresa, impulsar la digitalització de les PIMES, la creació d’empreses innovadores o la implementació de projectes centrats en la innovació del producte, servei o procés. A més, com a novetat, s’informarà durant la jornada sobre les ajudes europees dels fons Next Generation.

Cal destacar que aquest tipus d’ajudes públiques disposen de mecanismes de finançament que permeten consolidar la cadena de valor empresarial, afavorir l’ús intensiu del coneixement per part de les empreses i articular eines com la compra pública innovadora, com a instrument de desenvolupament de tecnologies i innovacions orientades a la millora de la qualitat i l’eficiència dels serveis públics.

Actualment, a causa de la conjuntura econòmica, les empreses necessiten més que mai tota l’ajuda possible per a continuar innovant i desenvolupar la seua activitat, per la qual cosa aquesta jornada és una gran oportunitat per a poder conéixer els mecanismes de finançament públic més rellevants a la disposició de les empreses per al 2022, especialment per a les empreses que desitgen impulsar la innovació i digitalització empresarial.

La jornada és gratuïta i en format híbrid (en línia i presencial), des de la sala Multiusos d’Espaitec 2 i també es desenvoluparà a través de la plataforma Zoom, sent la inscripció prèvia obligatòria en www.espaitec.uji.es.

INSCRIPCIÓ