Actualmed, empresa ubicada en Espaitec, optimitza el flux de treball dels mèdics radiòlegs, centres de radiologia i empreses de teleradiología a través de la plataforma en línia Actualpacs

Actualmed ha digitalitzat el diagnòstic radiològic amb la plataforma en línia Actualpacs, aconseguint que aquest procés siga molt més eficient i eficaç que amb la tècnica tradicional. La plataforma en línia Secure Cloud d’arxivat i gestió d’imatge mèdica permet que els mèdics radiòlegs puguen emetre informes fins a tres vegades en menys temps que amb solucions tradicionals, des de qualsevol lloc i de manera instantània. A més els centres de radiologia aconsegueixen millorar l’assistència als pacients, mitjançant una òptima comunicació amb els mèdics radiòlegs i metges referents, i també els pacients es beneficien de la immediatesa dels resultats en línia, evitant innecessàries segones visites i la dependència de suports físics.

Actualpacs durant el Covid-19

La tecnològica castellonenca ha col·laborat amb la plataforma Telmed, creada per la Fundació Telmed al costat d’Actualmed, Dicomnet Solutions, Delta Telediagnóstico, Mamotes, i amb la col·laboració de CEMIC i DMR Diagnóstico Médico Reconquista, oferint de manera gratuïta Actualpacs per a agilitar els processos de diagnòstic; així com per a donar la possibilitat als radiòlegs de treballar en col·laboració simultània en l’àmbit internacional.

El servei de teleradiología Telmed ha estat disponible en cinc països d’Europa i Sud-amèrica (Espanya, l’Argentina, Xile, Colòmbia i Veneçuela), amb més de 200 metges especialistes inscrits, i ha ajudat a agilitar més de 43.000 casos de Covid-19. L’ús de la teleradiología com a reforç de les proves PCR i test ràpids de Covid-19 ha permés que els diagnòstics siguen molt més accelerats i segurs, secundant-se en determinats estudis radiològics, com són plaques de tòraxs i estudis de tomografia computada de pulmó.

Actualmed

La companyia tecnològica de sistemes radiològics, des del seu naixement en 2013, porta proporcionant solucions d’última generació. Amb la seua plataforma Actualpacs de gestió d’informes i estudis radiològics ha aconseguit arribar a deu països, connectar 3.700 centres de radiologia, oferir servei a més de 350.000 usuaris, tant pacients com metges, i processar cada dia 4.000 nous informes.

Actualmed té com a objectiu principal millorar el servei de radiodiagnòstic amb la premissa d’optimitzar els recursos tècnics i humans, impulsant la digitalització en el sistema públic i privat de salut, especialment l’àmbit de la radiologia.