Aquest dijous a 12 de desembre, s’ha celebrat la Jornada de Transferència Universitat Jaume IAjuntament de Vinaròs en la seu del Vinalab de la ciutat vinacorí. L’acte ha tingut un gran acolliment, tant per part dels professionals de l’empreses del nord de la província, com per part, dels grups d’investigació de l’UJI. L’objectiu principal de l’esdeveniment ha sigut dur a terme reunions durant el matí entre professionals d’empreses i grups d’investigadors de la Universitat Jaume I, amb la finalitat de conéixer-se i explorar noves possibilitats de col·laboració.

La presentació de la Jornada de Transferència s’ha realitzat a càrrec de l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, al costat del vicerector adjunt de transferència, innovació i emprenedoria de l’UJI, David Cabedo, i al director de l’Oficina per a la Cooperació en Recerca i desenvolupament Tecnològic de l’UJI, Ismael Rodrigo. També ha estat present el regidor de Transició Ecològica, Govern Obert i Innovació Digital, Hugo Romero. Aquesta jornada s’ha emmarcat en el projecte Antenes de Transferència de Coneixement dut a terme per la Fundació General de l’UJI i finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Àrees de Coneixement que s’han tractat en les trobades bilaterals

Finalment, després d’haver sigut inaugurada la Jornada, s’ha donat pas als diferents networkings (treballs en xarxa i reunions bilaterals entre els professionals de les empreses i els grups d’investigació). Les empreses participants han sigut Alespri, Ineos Composite Hispània, Gil Comes, Lagrama, Lamidecor, Alfe Vinaròs, FKR Química, Benihort, Control-on y Climaestrat. Les temàtiques que s’han tractat, han sigut per exemple, el maneig integrat de Polímers i Materials Avançats, Ceràmica, Vidre i Nanotecnologia, Enginyeria de Fabricació, Enginyeria de Disseny, Enginyeria de Residus, Electricitat, Electrònica i Automàtica, Refrigeració i Climatització, Big Data, Bioquímica i Biotecnologia, Química Inorgànica Mediambiental i Materials Ceràmics, Química Sostenible i Química Supramolecular, Re-enginyeria de Processos, Digitalització Empresarial i Quadre de Comandaments.