Foodration4all, empresa instal·lada en Espaitec i guanyadors de la primera edició del programa d’emprenedoria social UJI Emprèn OnSocial, promou el projecte «Nadie Sin Su Ración Diaria», una iniciativa innovadora de consciència social que digitalitza el procés actual de donacions d’aliments.

L’innovador sistema de donació d’aliments digital, «Nadie Sin Su Ración Diaria», va ser implantat en els Supermercats Consum durant la «Gran Recollida d’Aliments 2020» en tota la província de Castelló, obtenint grans resultats. «Era la prova de foc i l’hem superada satisfactòriament» va declarar Kilian Zaragozá, CEO de Foodration4all i impulsor del projecte.

Durant la setmana de la «Gran Recollida d’Aliments 2020», del 16 al 22 de novembre, es van recol·lectar prop de 50.000 euros, la qual cosa es tradueix en un total de més de 2.300 donacions fins al moment, a través de l’App mòbil i el tòtem actiu. Aquests fons recol·lectats van ser destinats de manera íntegra, la plataforma blockchain del sistema així ho certifica, al Banc d’Aliments Castelló, qui s’encarregarà de gestionar i repartir-los en targetes moneder de la cadena de supermercats Consum a les més de 250 famílies que es troben en necessitat de rebre ajuda alimentària a la província de Castelló.

L’equip del projecte «Nadie Sin Su Ración Diaria», agraeix el suport i la col·laboració de totes les empreses, particulars i institucions locals i provincials. Tots ells, han sigut actors clau per a poder difondre i comunicar el correcte funcionament d’aquest pioner i avantguardista mètode de donació. «Estem davant un canvi de paradigma en l’àmbit de la donació d’aliment, i l’acolliment per part dels donants i usuaris ha sigut molt bona. Han entés el missatge i el funcionament del projecte, i totes i tots s’han sentit partícips d’aquest canvi», va destacar Kilian Zaragozá.

Des de la Federació Espanyola de Banc d’Aliments (FESBAL), es va decidir allargar el període de la campanya de la «Gran Recollida d’Aliments 2020» fins al pròxim 13 de desembre a causa de l’actual situació derivada per la Covid-19; per això, recorda que encara es pot continuar col·laborant en aquesta iniciativa social.

La plataforma «Nadie Sin Su Ración Diaria» ja ha recol·lectat des de la seua posada en marxa a la fi d’agost de 2020, més de 60.000 euros. Els quals estan sent repartits de manera íntegra en targetes moneder entre les persones necessitades de tota la província. El sistema «Nadie Sin Su Ración Diaria», va nàixer per a estar present els 365 dies de l’any, 24/7, i d’aquesta manera, evitar les campanyes de recollida urgents i puntuals; i així continuar ajudant cada dia als milers de persones necessitades.

El projecte «Nadie Sin Su Ración Diaria», continuarà de manera virtual des de l’aplicació, i també de manera física fins al final d’any. Se situarà també en el supermercat Consum d’Onda i en el d’Avinguda França de Vila-real. Totes les donacions seran en benefici del Banc d’Aliments de Castelló.