El Parc Científic de la Universitat de València acull el taller «Experiències en innovació responsable: una oportunitat per als parcs científics valencians» que té com a objectiu donar a conèixer el model d’Investigació i Innovació Responsables (RRI per les seues sigles en anglès) impulsat per la Unió Europea amb l’objectiu que els desenvolupaments tecnològics i els avanços en innovació responguen a les necessitats, expectatives i valors de la societat, de manera que empreses d’innovació i ciutadania se’n beneficien i s’enriquisquen mútuament. El taller es realitzarà el dimecres 20 de novembre de 2019, de 12 a 14 h, a la sala de formació del Parc Científic de la Universitat de València amb entrada lliure prèvia inscripció.
El taller abordarà a través d’activitats dinàmiques el concepte de RRI i les claus i oportunitats que ofereix per a les empreses. Amb la finalitat de donar una visió aplicada dels beneficis de la investigació responsable, s’explicaran els resultats del projecte de participació i diàleg amb la societat desenvolupat al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec). Hugo Ferrer, CEO de l’empresa especialitzada en el disseny de plataformes conversacionals SemanticBots, explicarà com les accions de RRI desenvolupades han portat l’empresa a replantejar-se la seua estratègia d’innovació, obrint la via a nous productes més alineats amb les necessitats reals d’alguns col·lectius.
En el taller també s’explicaran els resultats aconseguits per les altres tres empreses participants: Cuatroochenta, de desenvolupament d’aplicacions per a mòbil i altres productes de transformació digital; Zeus Smart Visual Data, companyia que ofereix solucions que unifiquen les fonts de dades massives i les plasma en múltiples panells per a tenir una visió completa de la informació a temps real a través de dashboards; i Proyecto Kryptonita, especialitzada en el desenvolupament d’activitats d’I+D en el sector alimentari. El taller estarà a càrrec de les investigadores del projecte Rosana Sanahuja i Alicia Andrés.
La sessió s’emmarca en el projecte «Experiències en innovació responsable: una oportunitat per als parcs científics valencians» finançat per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, i desenvolupat pel Vicerectorat d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del Servei de Comunicació i Publicacions.
Més informació: https://www.uji.es/serveis/scp/ucc/projectes/rri-parques-cv/rri-parques-2019/
Inscripció al taller: https://forms.gle/FLU9f2aDJupfXExw9