El Grupo Quantum durant quatre anys ha impulsat i liderat la Transició Energètica com un dels actors principals en el sector fotovoltaic espanyol, connectant a l’autoconsum solar a més de 1.500 llars i empreses a Andalusia i la Comunitat Valenciana principalment. En 2021 Grupo Quantum s’expandeix i amb la seua nova marca Quantica Renovables es llança a convertir el sol en un servei en tota Espanya obrint noves àrees d’activitat que amplien el circuit de valor per als seus clients.

Per a avançar en aquesta causa i portar l’autoconsum energètic allí on es necessite naix Quantica Renovables, oferint la gestió integral de qualsevol projecte d’autoconsum, assessorant, dissenyant, finançant i instal·lant energia solar fotovoltaica conformement a les necessitats reals de qualsevol família o empresa. Comptant entre els seus clients amb empreses com Ilunion, La Caixa, Etiquetas Macho, Aceitunas Jolca, Lotes de España i Estudio Cerámico.

Grupo Quantum consolida l’activitat principal de realització de projectes per a clients industrials, corporatius i particulars en l’àmbit nacional. A través de les fórmules Alquiler Quantico i Tarifa Quantica, Grupo Quantum permet a qualsevol persona o empresa canviar a l’autoconsum energètic sense inversió inicial, desmitificant la percepció que el canvi a l’energia solar és costós i inaccessible.

L’empresa energètica preveu instal·lar 16 MWp a Espanya, sumar 1.000 noves instal·lacions d’autoconsum energètic i aconseguir una facturació de 10 milions d’euros. En paraules d’Alfonso Garcés, fundador i director general del grup «estem convençuts que Quantica Renovables és ja una de les 5 empreses instal·ladores de fotovoltaica amb major volum d’activitat a escala nacional. Hem obert camí i convertit en un referent per a altres empreses que han vist en el nostre model de negoci el camí a seguir».

Sobre Grupo Quantum

El Grupo Quantum, conjunt d’empreses d’energia solar, va ser fundat per Alfonso Garcés, enginyer industrial sevillà. Va ser director de Renovables per a l’empresa Abengoa al Japó, i posteriorment va crear el grup en 2017. Des del començament de la seua activitat, Grupo Quantum ha sigut un actor clau en la Transició Energètica en el sud i el llevant espanyol. En aquest temps el nombre d’instal·lacions realitzades sumaven una potència 10 MWp d’energia solar fotovoltaica, dels quals 4,5 MWp es van executar en 2020.

Grupo Quantum va finalitzar l’exercici 2020 amb una facturació de 3,5 milions d’euros, aconseguint la fita de 1.500 instal·lacions realitzades i la xifra de 50 empleats repartits en les seues 3 localitzacions: Sevilla, Màlaga i Castelló.