La regidora de Sostenibilitat, Sara Usó, participa en la sessió de desenvolupament de les dues idees guanyadores dels reptes de l’Ajuntament

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha participat en el Climathon 2016, el major esdeveniment sobre canvi climàtic que s’ha celebrat en diverses ciutats del món simultàniament. Durant la jornada, els participants han presentat les seues idees per als dos reptes de l’Ajuntament de Castelló. Usó ha agraït “l’elevat nombre d’idees” que han presentat els assistents i ha destacat que “la participació ciutadana és la base per a millorar la ciutat”.

D’una banda, el primer repte s’ha centrat en el concepte de “renaturalitzar la ciutat” i els participants han aportat les seues innovadores idees per a tractar de combatre l’efecte illa de calor. La idea guanyadora ha sigut la d’Ángel Gallardó, qui ha presentat un projecte basat en les “ciutats fotosintètiques”. Gallardó ha exposat la idea d’una pintura que podria emprar-se en façanes, terrats o mobiliari urbà i amb el contacte amb la llum aquesta pintura aconseguiria eliminar els gasos d’efecte hivernacle, excepte el CO2.

D’altra banda, la idea seleccionada per al repte “Smart Green Cities” ha sigut la de Diego López. La seua iniciativa consisteix en la creació d’un vehicle sostenible que es trobaria entre un cotxe i una bici. Es tractaria d’una bicicleta coberta que funcionària mitjançant una bateria que es recarregaria a través d’una placa solar instal·lada en el sostre.