La sessió se celebrarà el dijous, 5 de maig de 16:30 a 18:00 hores en format híbrid, i participaran Víctor A. Villagrà, de la Fundación Círculo de Tecnologies per a la Defensa i la Seguretat; Luis Hidalgo, membre del departament de Relacions Institucionals d’INCIBE, i Juan Carlos García, responsable SOC i Country Mànager Espanya de Sofistic

Espaitec organitza el dijous, 5 de maig, un Tardeo Tecnològic sobre ciberseguretat en l’àmbit empresarial, on diverses entitats especialitzades en la matèria analitzaran com la ciberdelinqüència impacta en les empreses des d’un punt de vista estratègic, operatiu, tecnològic i formatiu. 

Així, s’aprofundirà en els principals riscos a què s’enfronta el sector empresarial, les tendències tecnològiques i eines per a la protecció d’infraestructures i, a més, es presentaran les principals mesures de seguretat que han de prendre les companyies i el coneixement necessari per a reduir l’impacte de possibles ciberatacs als seus sistemes informàtics.

Per a això, participarà Víctor A. Villagrà, director del Màster de Ciberseguretat de la Universitat Politècnica de Madrid, representant de la Xarxa d’Excel·lència Nacional d’Investigació en Ciberseguretat i membre de la Fundación Círculo de Tecnologies per a la Defensa i la Seguretat, qui donarà a conéixer les distintes àrees formatives de la ciberseguretat i abordarà quines són les competències necessàries que s’han d’adquirir en este tema. 

A més, Luis Hidalgo, membre del Departament de Relacions Institucionals de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), explicarà les principals línies de treball d’INCIBE amb les empreses, els recursos i ferramentes gratuites que es poden usar i la línia d’emergències en ciberseguretat 017, així com diversos casos pràctics que han sorgit des de la pandèmia.

Finalment, Juan Carlos García, responsable SOC i Country Mànager Espanya de Sofistic, unitat de ciberseguretat pertanyent a l’empresa Cuatroochenta, instal·lada en Espaitec, explicarà per què l’automatització i la Intel·ligència Artificial són claus per a la detecció i resposta enfront de les amenaces i mostrarà casos d’èxit.

Per a assistir a la sessió, que es realitzarà de 16:30 a 18:00 hores en format híbrid, presencialment des de la Sala Multiusos d’Espaitec 2 i online via Zoom, la inscripció prèvia és obligatòria.

Tardeo Tecnològic 

El Tardeo Tecnològic és un format nou promogut per Espaitec acompanyat d’InnoBar, l’activitat de Beer & Business Networking del Parc. L’objectiu d’esta jornada és dinamitzar les trobades empresarials de la província de Castelló per a facilitar la identificació d’oportunitats i fomentar col·laboracions innovadores. En este sentit, durant la jornada es presenten «píldoras tecnológicas» per a, posteriorment, entaular un espai de debat entre les persones participants. Esta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

INSCRIPCIÓ