The éBRICKhouse team of the Universitat Jaume I (UJI), which specialises in building projects to build solar-run homes, will collaborate with the Castellón City Council in promoting actions that intend to improve urban mobility, energy efficiency of buildings, and sustainable city and town planning in the city of Castellón. The collaboration agreement will be signed in the next few months following the first meeting held at the espaitec Science, technology and Business Park of the Universitat Jaume I on 22 March. In this meeting, the following people participated: Rafa Simó, the Councillor of Land Planning, Mobility and the Metropolitan Area of Castellón, and the people in charge of the éBRICKhouse team, coordinated by the teacher of Architectural Buildings, Teresa Gallego.

Some of the actions to be undertaken to promote energy savings are expected to take place during the Sustainability Week, to be held in Castellón in September. These actions will emphasise making young people and businesses aware about the importance of energy efficiency in buildings. «One of this government’s commitments is to accomplish close collaboration with the Universitat Jaume I and, along these lines, the éBRICKhouse team frames such collaboration », Rafa Simó stressed. The councillor also added that «we must make the best of the synergies that may arise between the Castellón City Council and the university to exchange knowledge and experiences». The Head of the Land Planning Area insisted that “the Castellón City Council is always open to collaboration between companies and leading R&D&I organisations to provide added value to our city”.

During the meeting, those in charge of 2016 éBRICKhouse explained to Rafa Simó the project worked by a multidisciplinary and international team made up of students and teachers from the architecture and engineering area of the UJI School of Technology and Experimental Sciences. Its mission is to redesign and rebuild the solar-run house prototype that was taken to the 2014 Solar Decathlon Europe Competition, and which will remain as a permanent building on the campus to be visited and to be used as a livinglab. The councillor stressed the work being done at the university by means of such projects, and encouraged students and collaborators to participate in initiatives that promote innovation and entrepreneurship, and personal and professional development.

 

 

El equipo de éBRICKhouse de la Universitat Jaume I, especializado en proyectos de construcción de viviendas solares, colaborará con el Ayuntamiento de Castellón en el impulso de acciones dirigidas a mejorar la movilidad urbana, la eficiencia energética de los edificios y el urbanismo sostenible en Castellón. El acuerdo de colaboración se concretará en los próximos meses, después de una primera reunión celebrada en el Parque Científico, Tecnológico y Empresarial Espaitec de la Universita Jaume I el pasado 22 de marzo, en la que participaron el concejal de Ordenación del Territorio, Movilidad y Área Metropolitana de Castellón, Rafa Simó, y responsables del equipo éBRICKhouse coordinado por la profesora de Construcciones Arquitectónicas Teresa Gallego.

Algunas de las acciones de fomento del ahorro energético está previsto que se desarrollen durante la Semana de la Sostenibilidad que se realizará en Castellón durante el mes de septiembre y harán hincapié en la concienciación entre jóvenes y empresas sobre la importancia de la eficiencia energética en edificios. «Uno de los compromisos de este Gobierno es estrechar la colaboración con la Universitat Jaume I y en esta línea se enmarca esta colaboración el equipo éBRICKhouse», ha subrayado Simó. El concejal ha añadido que «se deben aprovechar las sinergias que se puedan generar entre el Ayuntamiento y la Universitat con el intercambio de conocimientos y experiencias». El responsable del área de Ordenación del Territorio ha insistido en que “desde el Ayuntamiento de Castellón siempre estaremos abiertos a la colaboración con empresas y entidades punteras en I+D+i que puedan aportar un valor añadido a nuestra ciudad”.

En el encuentro, los responsables de éBRICKhouse 2016 expusieron a Rafa Simó el proyecto en el que participa un equipo multidisciplinar e internacional formado por alumnos y profesores de la rama de arquitectura e ingeniería de la Escuela Superior de Tecnología y Ciencias Experimentales de la UJI cuya misión es rediseñar y reconstruir el prototipo de casa solar que se llevó a la competición Solar Decathlon Europe 2014 y que se quedará como edificio permanente en el campus para ser visitado y aprovechado como livinglab. El concejal destacó la labor que está realizando la Universitat Jaume I con este tipo de proyectos, en los que se anima a estudiantado y colaboradores a participar en iniciativas que fomentan la innovación y el emprendedurismo, así como el desarrollo personal y profesional.

 

L’equip éBRICKhouse de la Universitat Jaume I, especialitzat en projectes de construcció d’habitatges solars, col·laborarà amb l’Ajuntamient de Castelló en l’impuls d’accions dirigides a millorar la mobilitat urbana, l’eficiència energètica dels edificis i l’urbanisme sostenible a Castelló. L’acord de col·laboració es concretarà en els pròxims mesos, després d’una primera reunió celebrada al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial Espaitec de la Universitat Jaume I el passat 22 de març, en la qual van participar el regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana de Castelló, Rafa Simó, i responsables de l’equip éBRICKhouse coordinat per la professora de Construccions Arquitectòniques Teresa Gallego.

Algunes de les accions de foment de l’estalvi energètic està previst que es desenvolupen durant la Setmana de la Sostenibilitat que es realitzarà a Castelló durant el mes de setembre i posaran l’accent en la conscienciació entre joves i empreses sobre la importància de l’eficiència energètica als edificis. «Un dels compromisos d’aquest govern és estrènyer la col·laboració amb la Universitat Jaume I, i en aquesta línia s’emmarca aquesta col·laboració amb l’equip éBRICKhouse», ha subratllat Simó. El regidor ha afegit que «hem d’aprofitar les sinergies que es puguen generar entre l’Ajuntament i la Universitat amb l’intercanvi de coneixements i experiències». El responsable de l’Àrea d’Ordenació del Territori ha insistit que «des de l’Ajuntament de Castelló sempre estarem oberts a la col·laboració amb empreses i entitats capdavanteres en R+D+i que puguen aportar un valor afegit a la nostra ciutat».

En la trobada, els responsables d’éBRICKhouse 2016 van exposar a Rafa Simó el projecte en el qual participa un equip multidisciplinari i internacional format per alumnes i professors de la branca d’arquitectura i enginyeria de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI, la missió del qual és redissenyar i reconstruir el prototip de casa solar que es va portar a la competició Solar Decathlon Europe 2014 i que es quedarà com a edifici permanent al campus per a ser visitat i aprofitat com a living lab. El regidor va destacar la labor que està realitzant la Universitat Jaume I amb aquest tipus de projectes, en els quals s’anima l’estudiantat i els col·laboradors a participar en iniciatives que fomenten la innovació i l’emprenedoria, així com el desenvolupament personal i professional.

 

WEB FINANCIADA POR: