Biótica, empresa especialitzada en la detecció ràpida de microorganimes en l’aigua amb seu en Espaitec, ha comunicat que la prova Legipid, utilitzada per a la quantificació ràpida de Legionel·la en aigües potables, naturals i industrials, ha revalidat la certificació AOAC-RI, amb la referència Núm. 111101.

El mètode Legipid es va validar enfront del mètode de cultiu descrit en la norma EN ISO 11731, utilitzada a tot el món. Els resultats d’aquests estudis, en el qual van participar més de 20 laboratoris especialitzats independents i que van ser analitzats rigorosament per un comité d’experts avaluadors, van demostrar la bondat del mètode. AOAC-RI reuneix a experts d’organismes oficials, usuaris de laboratoris públics, privats i industrials, fabricadors i científics per a establir mètodes d’anàlisis que garantisquen la seguretat microbiològica enfront de patògens que afecten la salut pública a tot el món.

La prova Legipid de Biótica és un mètode ràpid per a la detecció de Legionel·la spp, el bacteri causant de la legionel·losi, i és una solució per a l’anàlisi en 1 hora d’aquest patogen de l’aigua en edificis i instal·lacions, simplifica les anàlisis i redueix el risc que representa la legionel·losi.

“Aquest reconeixement permet als laboratoris adoptar el mètode mitjançant protocols simples de verificació, sense necessitat de validacions costoses. I AOAC-RI és un organisme de prestigi competent a nivell internacional en la validació i certificació de mètodes”, comenta Guillermo Rodríguez, director tècnic de Biótica. “El potencial de Legipid per a salvar vides per la seua rapidesa, especificitat, i facilitat d’ús ja s’ha demostrat en la resolució de brots, com va ocórrer amb el brot de Manzanares de 2015-2016 ” afig Begoña Bedrina, Responsable de negoci a nivell nacional.

La prova Legipid de Biòtica no necessita fer créixer el bacteri per a detectar-la, i no altera l’estat en què aquesta es troba en el seu medi natural, per la qual cosa el seu resultat guarda una relació amb la virulència i potencial infectiu del bacteri en la mostra.

Algunes dades sobre la legionel·losi

El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) constata que la legionel·losi és una malaltia en progrés en els últims 5 anys, amb un augment del nombre de casos reportats del 58% a Europa, i del 67% a Espanya. En 2018, es van produir al nostre país 1631 casos, la qual cosa suposa un augment del 100% respecte de la xifra de 2013. Per a la prevenció i control de la legionel·la els experts recomanen la detecció primerenca d’aquest bacteri en l’aigua, a fi de facilitar l’actuació ràpida i oportuna, corregir les condicions que afavoreixen el creixement del bacteri, i controlar adequadament els aerosols, vehicle del seu contagi per inhalació.

Biótica, empresa especializada en la detección rápida de microorganimos en el agua con sede en Espaitec, ha comunicado que la prueba Legipid, utilizada para la cuantificación rápida de Legionella en aguas potables, naturales e industriales, ha revalidado la certificación AOAC-RI, con la referencia Nº 111101.

El método Legipid se validó frente al método de cultivo descrito en la norma EN ISO 11731, utilizada en todo el mundo. Los resultados de estos estudios, en el que participaron más de 20 laboratorios especializados independientes y que fueron analizados rigurosamente por un comité de expertos evaluadores, demostraron la bondad del método. AOAC-RI reúne además expertos de organismos oficiales, usuarios de laboratorios públicos, privados e industriales, fabricantes y científicos para establecer métodos de análisis que garanticen la seguridad microbiológica frente a patógenos que afectan la salud pública en todo el mundo.

La prueba Legipid de Biótica es un método rápido para la detección de Legionella spp, la bacteria causante de la legionelosis, y es una solución para el análisis en 1 hora de este patógeno del agua en edificios e instalaciones, simplifica los análisis y reduce el riesgo que representa la legionelosis.

“Este reconocimiento permite a los laboratorios adoptar el método mediante protocolos simples de verificación, sin necesidad de validaciones costosas. Y AOAC-RI es un organismo de prestigio competente a nivel internacional en la validación y certificación de métodos”, comenta Guillermo Rodríguez, director técnico de Biótica. “El potencial de Legipid para salvar vidas por su rapidez, especificidad, y facilidad de uso ya se ha demostrado en la resolución de brotes, como ocurrió con el brote de Manzanares de 2015-2016 ” añade Begoña Bedrina, Responsable de negocio a nivel nacional.

La prueba Legipid de Biótica no necesita hacer crecer la bacteria para detectarla, y no altera el estado en que ésta se encuentra en su medio natural, por lo que su resultado guarda una relación con la virulencia y potencial infectivo de la bacteria en la muestra.

Algunos datos sobre la legionelosis

El Centro Europeo para la Prevención y Control de Enfermedades (ECDC) constata que la legionelosis es una enfermedad en progreso en los últimos 5 años, con un aumento del número de casos reportados del 58 % en Europa, y del 67 % en España. En 2018, se produjeron en nuestro país 1631 casos, lo que supone un aumento del 100% respecto de la cifra de 2013. Para la prevención y control de la legionela los expertos recomiendan la detección temprana de esta bacteria en el agua, a fin de facilitar la actuación rápida y oportuna, corregir las condiciones que favorecen el crecimiento de la bacteria, y controlar adecuadamente los aerosoles, vehículo de su contagio por inhalación.

Biótica, a company based at Espaitec that specialises in the rapid detection of microorganisms in water, has informed that its Legipid test, used to rapidly quantify Legionella in drinking, natural and industrial waters, has revalidated the AOAC-RI certification with reference no. 111101.

The Legipid method has been validated as opposed to the culture method described in Standard EN ISO 11731 and used worldwide. The results of these studies, in which more than 20 specialised independent laboratories participated, were thoroughly analysed by an expert evaluation committee, and proved the goodness of this method. AOAC-RI also brings together experts from official organisations, users of public, private and industrial laboratories, manufacturers and scientists to establish analysis methods to guarantee microbiological security against pathogens that affect public health worldwide.

The Biótica Legipid test is a rapid method that detects Legionella spp, the bacterium which causes legionnaire’s disease, and is a solution to analyse this pathogen in water in buildings and installations in 1 hour, simplifies analyses and reduces the risk of legionnaire’s disease.

«This recognition allows laboratories to adopt the method by following simple verification protocols without having to make costly validations. AOAC-RI is a prestigious competent international organisation in validating and certifying methods», states Guillermo Rodríguez, the Technical Director of Biótica. «Legipid’s potential to save lives thanks to its speed, specificity and reliable use has already been proven in overcoming outbreaks, like the Manzanares outbreak in 2015-2016» adds Begoña Bedrina, Business Manager for Spain.

Biotíca’s Legipid test does not require the bacterium to grow to be able to detect it, and does not alter its state in its natural environment. So its result is related to the bacterium’s virulence and ineffective potential in samples.

DATA ABOUT LEGIONNAIRE’S DISEASE

The European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) indicates that legionnaire’s disease has been a progressing disease in the last 5 years given the increasing number of reported cases, with 58% in Europe and 67% in Spain. There were 1,631 cases in Spain in 2018, which is a 100% increase compared to the 2013 figure. To prevent and control Legionella, experts recommend detecting this bacterium in water early to facilitate rapid and appropriate action, correcting the conditions that favour this bacterium’s growth and suitably controlling aerosols, the transmitter by which it is transmitted through inhalation.

WEB FINANCIADA POR: