El cicle Recicla’t Espaitec va comptar amb la participació d’Alfons Cornella, prestigiós expert en innovació, qui va donar les claus dels processos d’innovació més avantguardistes que s’estan donant a escala mundial
El dimarts, 28 de setembre, es va dur a terme el workshop «Update Tecnològic: Radical is Normal» impartit per Alfons Cornella, fundador d‘Infonomia i prestigiós consultor d’innovació de grans companyies. Durant el workshop es van presentar deu idees innovadores en forma de projectes i solucions elaborades en diferents parts del món i en àmbits com la ciència, la societat i el món de l’empresa.
La sessió en línia va tindre com a principal objectiu reduir la distància entre el que habitualment s’entén com una cosa radical o disruptiu amb una cosa tangible i real que tendeix a convertir-se en normal. Algunes de les reflexions de Cornella es van centrar en l’àmbit del treball en els pròxims anys, el qual se centrarà en la cerca del talent i l’oportunitat dels humans, enfront de l’avanç imparable de la tecnologia intel·ligent.
Cornella també va destacar respecte a l’impacte de les noves tecnologies en l’ocupació, l’avantatge que suposa poder combinar el treball de les noves màquines intel·ligents amb el dels humans, ja que els softwares que es desenvolupen permetran l’optimització del treball i l’augment de la productivitat.
D’altra banda, va ressaltar la importància estratègica del talent, nomenant fins i tot s’ha obert en el món una guerra per la captació de talent. Sent la Xina qui ha posat en marxa accions molt agressives per a fomentar-la repatriació del talent xinés que hi ha en altres països i, a més, captarà al millor talent del món.
Un dels aspectes importants de canvi en el futur serà el fet que la meitat dels bebés que nasquen hui viuran 100 anys. Per tant, ja no serà possible jubilar-se als 60 anys perquè no serà sostenible, i això obligarà a replantejar la vida i el treball. No serà vàlid el cicle d’estudiar, treballar i retirar-se, sinó que al llarg de la vida s’aniran plantejant diverses situacions de treball, d’estudi i d’autoocupació que permetran que la persona acumule un portafoli de valor personal, de coneixement i d’experiència per a aportar als altres de manera constant.
El cicle Recicla’t Espaitec és una iniciativa d’Espaitec amb l’objectiu de facilitar l’ampliació i la millora d’habilitats empresarials de les companyies vinculades a Espaitec, grups d’investigació de la Universitat Jaume I interessats a generar futures spin-offs, i del teixit empresarial de la província de Castelló. Reciclat Espaitec compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.