Espaitec inicia el cicle de jornades “Actualitza’t Castelló” parlant sobre tecnologies per al sector de la salut

 


Identificar tecnologías y tendencias aptas para ser adaptadas a las necesidades económicas, sociales y medioambientales de la provincia de Castellón como objetivo 


La irrupció de les noves tecnologies porta associat un canvi radical en la forma d’entendre no només el sistema productiu i empresarial de la Comunitat Valenciana, sinó també serveis tan transcendentals com la salut. Per això, és important que, des de tots els àmbits, inclòs el sanitari, s’intenti formar part de la transformació digital generada per les noves tecnologies

Amb la finalitat d’acostar a la província de Castelló informació i exemples de bones pràctiques de tecnologies sanitàries usades en la resta de territoris, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec) organitza la jornada “Actualitza’t Espaitec, tecnologies per a la salut”. Un esdeveniment per a facilitar la incorporació de noves tecnologies en el sector de la salut a nivell provincial, acostant la innovació i les noves tecnologies eSalud a la societat castellonenca.

La jornada es dirigeix a professionals del sector de la salut, empreses tecnològiques, estudiants de medicina i informàtica i en general a totes aquelles persones que tinguin inquietuds en relació amb les tecnologies aplicades a la salut.

L’esdeveniment gratuït tindrà lloc el divendres 20 de setembre de 12.00 a 14.00 hores a la sala multiusos de l’edifici Espaitec 2.

Per a participar és obligatori realitzar inscripció prèvia en aquest formulari forms.gle/JcavvqWPVq2Pdzgz5 abans del dijous 19 de setembre.

—> Realitza la inscripció  <—

La jornada utilitzarà un format de presentació-debat moderat i dirigit per Miguel Ángel De la Cambra Egea,  Secretari de l’Associació de Recerques en eSalud (AIES), qui després d’una introducció sobre l’estat de l’adopció de la eSalud a Espanya, donarà pas a un torn de presentacions tecnològiques i a un debat obert entre els assistents.

Entre les tecnologies a presentar es troba el projecte “ScanKids VH” implementat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Es tracta d’una APP gamificada per a radiologia utilitzada amb nens abans de la seva prova tomográfica que redueix la sedació dels pacients per a proves de TAC.  També es presentarà l’APP “Esporti Family” desenvolupada per a combatre l’obesitat infantil en el si de la família.

D’altra banda, coneixerem empreses com Medmesafe dedicada a la medicina preventiva a través de l’ús de dades i de càlculs genètics i a Rithmi, una empresa valenciana que ha desenvolupat una polsera capaç de detectar la fibril·lació auricular, l’arítmia cardíaca més comuna que pot provocar Ictus.

A nivell institucional la Universitat Jaume I presentarà el projecte Sènior Monitoring, una solució per a monitoritzar a persones majors en les seves llars usant un sistema no invasiu, i l’APP Monitor del Dolor que monitora diàriament al pacient per a saber si el tractament funciona correctament. Finalment, la Fundació TIC Salut de Catalunya presentarà la plataforma tecnològica mConnecta que té com a finalitat proporcionar nous recursos als professionals assistencials per a millorar l’atenció al ciutadà.

Després d’aquest debat s’intentarà obtenir un informe de situació de la província i extreure les millors pràctiques i consells per a poder aplicar-los al més aviat possible. En definitiva, s’intentarà crear un full de ruta sobre els processos i tecnologies sanitàries més noves aplicables a la província de Castelló.


 

Les jornades “Actualitza’t Castelló” finançades per la  Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana pretenen ser un nexe entre la societat actual i la futura, sota una perspectiva de Quàdruple Hèlix: Universitat, Empresa, Administració i Societat permetent apoderar a la societat en el disseny de la seva estructura i funcionament i, per tant, millorant la sostenibilitat d’aquesta.


Programa de la jornada  —> Descàrrega el programa de la jornada

11.45 – 12.00 | Recepció d’assistents

12.00 – 12.05 | Presentació de la jornada

Juan Antonio Bertolín | Gerente de la Fundació General de la Universitat Jaume I

12.05 – 12.15 | Estat de l’Art de l’Adopció de la eSalud a Espanya.

Miguel Angel De la Cambra Egea | Secretario d’Associació d’Investigadors en eSalud (AIES)

12.15 – 13.30 | Presentació de tecnologies, tendències i projectes de recerca eSalud

Miguel Angel De la Cambra Egea | Secretario d’Associació d’Investigadors en eSalud (AIES)

Presentació: ScanKids VH. APP gamificada per a radiologia

María Ángeles Medina Martínez | Médico i Vocal de l’Associació de Salut Digital

Presentació: Esporti Family. APP per a combatre l’obesitat infantil

Clément Destoumieux| CEO de Medmesafe

Presentació: Primera plataforma online que ofereix serveis d’anàlisis genètiques amb assessorament mèdic per vídeo consulta

Toni Sánchez | SEO Analyst de Rithmi

Presentació: Polsera capaç de detectar la fibril·lació auricular i prevenir Ictus

Oscar Belmonte Fernández i Antonio Caballer Miedes| Professors titulars de la Universitat Jaume I

Presentació: Sènior Monitoring. Solució per a monitorar a persones majors

Carlos Dalt Ribera | Profesor Ajudant Doctor de la Universitat Jaume I

Presentació: Monitor de Dolor. APP que monitora el tractament mèdic

Jesús Berdún | Project Manager de la Fundació TIC Salut de Catalunya

Presentació: Plataforma mConnecta. Recursos als professionals assistencials

13.15 – 14.00 | Debat moderat per Miguel Ángel De la Cambra

Descàrrega el programa de la jornada
Realitza la inscripció