Al programa hi participen Pedro Sanz, coordinador del CIRTESU, i José Miguel Cerdá, de l'Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal del CSIC
Espaitec ha llançat un nou episodi del podcast InnoBar amb B de Bar, centrat en l'ús de la robòtica submarina parra impulsar la aqüicultura sostenible, segura i precisa. En aquest lliurament hi participen Pedro Sanz, coordinador del Centre de Recerca en Robòtica i Tecnologia Subaquàtica de la Universitat Jaume I (CIRTESU), i José Miguel Cerdá, del Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal del CSIC (IATS-CSIC), dos referents en recerca que col·laboren en el projecte ARTEMISA i ThinkInBlau.
L'episodi aborda com s'apliquen tecnologies avançades de robòtica marina a escenaris reals, com els ports de Borriana i Castelló, per millorar els processos de cria de peixos al mar. A més, s'analitza la col·laboració amb empreses del sector, com Avramar, que permeten validar les solucions desenvolupades en condicions reals doperació.
També es destaca el paper del CIRTESU com a infraestructura clau per al desenvolupament d'aquestes tecnologies de robòtica submarina i la formació de noves generacions d'especialistes en robòtica marina, mostrant com la investigació científica pot impactar de manera directa tant al medi marí com a l'alimentació.
InnoBar amb B de Bar
InnoBar amb B de Bar és el podcast de divulgació científica d'Espaitec, un espai està moderat pel director, Juan Antonio Bertolín, on entrevista personal investigador de la UJI ia persones expertes de lentorn de la Universitat. Cada episodi ofereix una visió profunda i accessible sobre aquestes àrees, presentant casos pràctics i avenços recents a cada sector. Aquest podcast forma part de l‟estratègia de l‟UJI d‟acostar la ciència a la societat.
L'episodi ja està disponible en format audiovisual a les plataformes Youtube, Spotify e Ivoox.