Fins ara, la iniciativa d'Espaitec i Diputació de Castelló ha donat suport a 116 empreses de 40 municipis de la província

Espaitec ha acollit aquest dijous l'acte de cloenda de la dotzena edició de Castelló Global Program, el programa d'acceleració empresarial que cerca potenciar el creixement d'empreses de la província. Des del seu inici el 2013, aquesta iniciativa, cofinançada per la Diputació de Castelló, ha acompanyat 116 empreses de 40 municipis, contribuint a la competitivitat i sostenibilitat del teixit empresarial provincial.

En aquest sentit, Castelló Global Program es caracteritza per oferir acompanyament especialitzat a les empreses participants, adaptant les accions formatives i la mentoria que reben a les necessitats específiques de cadascuna. Així, doncs, el programa ofereix un enfocament personalitzat per maximitzar l'impacte positiu en els negocis participants.

A l'acte de cloenda han participat la vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Mª Ángeles Pallarés; el vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica de l'UJI, David Cabedo, i el director d'Espaitec, Juan Antonio Bertolín.

En la seva intervenció, Pallarès ha subratllat l'impacte del programa i ha ratificat el compromís de la Diputació amb aquest en afirmar que «edició rere edició demostra que Castelló és una terra d'oportunitats, innovació i talent». «Avui, aquestes nou empreses estan construint el futur, no només per a elles mateixes, sinó per a tota la nostra província, per als nostres 135 municipis. Són exemples vius de com l'emprenedoria és una llavor que, si es rega amb formació, mentorització i suport, floreix per transformar la nostra realitat», Ha apuntat.

Per la seva banda, Cabedo ha remarcat l'oportunitat que el programa ofereix a les empreses del territori d'apropar-se a la Universitat. "L'UJI, a través dels seus grups de recerca, pot col·laborar amb les empreses en el desenvolupament dels seus projectes d'innovació i pot assumir el rol de departament de R+D+i a PIMES", ha assenyalat. Addicionalment, a través del programa de microcredencials universitàries, l'UJI ofereix formació a la carta, específicament adaptada a les necessitats de l'empresa., ha explicat. A més, el vicerector ha animat les empreses que han participat al programa a explorar aquestes possibilitats de col·laboració amb l'UJI.

Finalment, Bertolín ha destacat l'excel·lent acollida que el programa segueix tenint any rere any, subratllant l'impacte positiu del canvi de model implementat a l'edició anterior. «L'evolució del format ens ha permès generar un espai més dinàmic i participatiu, cosa que es reflecteix en el creixent interès de les empreses». Tot seguit, cada firma ha presentat el seu pla de creixement empresarial a tres anys vista en el qual han treballat amb l'equip de formació i mentorització durant els sis mesos en què s'ha desenvolupat el programa.

Empreses participants a la 12a edició

En aquesta edició han participat nou companyies de sectors com a tecnologia de drones, logística, alimentació i indústria química i energètica, entre d'altres. Així doncs, les empreses participants han estat. MirAI Strategies, ldealtech, D'Armela, Homo Panis, Prats Roca Enginyeria, Ceramic Connection, Vorttex, FKR Química y Terrenae.

Després de dotze edicions, Castelló Global Program es consolida com a peça clau per enfortir l'ecosistema empresarial de la província, consolidant un model que fomenta la innovació, sostenibilitat mediambiental. i creixement estratègic.