Destacats Destacats Slider Notícies

L’empresa belga I-Care dedicada al desenvolupament de tecnologies predictives s’instal·la en Espaitec 2

oct. 05, 2018 Espaitec

Fundada per l’emprenedor Fabrice Brion, I-Care naix en la ciutat belga de Mons després d’analitzar el potencial que l’anàlisi predictiva tenia en la indústria 4.0. La signatura ofereix serveis de manteniment predictiu, és a dir, anàlisi dels equips industrials i la maquinària per a intentar avançar-se a possibles fallades, aconseguint estalvis considerables per als seus clients a través de serveis especialitzats com a planificació, fiabilitat i optimització de costos.

L’empresa és líder internacional en manteniment predictiu i de fiabilitat, podent abastar qualsevol tipus d’indústria a través de diferents tecnologies com per exemple vibració, lubrificació, infrarojos o termografia. Recentment ha patentat un producte anomenat Wi Care, un sensor sense fil de vibració que s’encarrega de planificar i obtenir mesures de forma periòdica en els equips industrials, a més d’evitar riscos associats a la manipulació de maquinària altament perillosa en les instal·lacions. El sensor carrega tota la informació en el núvol, oferint informació de les instal·lacions en temps real des de qualsevol ubicació i dispositiu.

L’enginyer informàtic Jesús Ponce Hernández-Montaño formava part de la seu central de la firma a Bèlgica. Quan l’empresa va decidir obrir mercat a Espanya Jesús no va dubtar a tornar a la seua casa, la Universitat Jaume I. «En l’era de la Indústria 4.0 necessitem poder esprémer qualsevol tipus d’oportunitat de negoci, poder desenvolupar qualsevol projecte i treballar en la innovació de nous productes. Per a açò, una cosa que tenim clara és que la clau de l’èxit passa per la col·laboració, és per açò que Espaitec i la Universitat Jaume I havien de ser el nostre lloc», afirma Jesús Ponce, responsable del projecte a Espanya.

En l’actualitat l’empresa té oberta una vacant d’ocupació dirigida a enginyers informàtics i en un futur proper li agradaria seguir augmentant el seu equip de treball amb personal altament qualificat format en la Universitat Jaume I, a més de començar a treballar amb grups de recerca de la universitat de Castelló.

Vídeo presentació de l’empresa

Web de l’empresa