Destacats Destacats Slider Notícies

Jornada “Claus i oportunitats de la recerca i innovació responsable (RRI) per a emprenedors”

jul. 30, 2018 Espaitec

Un taller pràctic per a conèixer el concepte de recerca i innovació responsable i els beneficis per aplicar aquest model de R+D+i en PIMES i empreses de recent creació

El concepte de Recerca i Innovació Responsable, RRI per les seues sigles en anglès, té com a objectiu reduir la bretxa que existeix entre la comunitat científica i la societat per a alinear els processos de recerca i els seus resultats amb els valors, les necessitats i les expectatives de la societat actual. Per a aconseguir-ho, les polítiques de la Unió Europea se centren a fomentar la cooperació de tots els agents implicats: comunitat científica, comunitat educativa, sector empresarial, sector industrial i responsables de polítiques. En l’actualitat, la RRI s’ha convertit en un requisit transversal en les polítiques de ciència i tecnologia de la Unió Europea.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el concepte de recerca i innovació responsable i aprendre a incorporar-ho en el dia a dia de PIMES i empreses de recent creació, el Vicerectorat de Recerca i Transferència de la Universitat Jaume I, a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), desenvoluparà en Espaitec un taller teòric i pràctic dirigit a les empreses vinculades i instal·lades en Espaitec. La sessió de treball tindrà lloc l’11 de setembre en horari de 16 a 18 hores en les instal·lacions de l’edifici Espaitec 1 i estarà impartida per Rosana Sanahuja i Alicia Andrés, periodistes i investigadores en l’àmbit de la RRI. La participació és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia en aquest formulari online abans del dilluns 10 de setembre.

A través d’aquest taller formatiu, les empreses participants coneixeran els beneficis que suposa l’aplicació de l’enfocament de la RRI, entre els quals destaca la major alineació dels processos de recerca i innovació i els seus resultats amb les demandes i valors de la societat pel seu plantejament basat en la participació i el diàleg amb els grups d’interès. Així mateix, es posarà en relleu la seua rellevància a nivell internacional, especialment de cara a la participació de les empreses en les convocatòries de projectes europeus, atès que està sent una de les prioritats definides per la UE.

Cal destacar que les empreses que participen en la sessió de formació tindran l’oportunitat de formar part d’una experiència pilot en la qual s’aplicarà la RRI de forma pràctica a l’àmbit empresarial que més s’ajuste al perfil de les organitzacions participants. Concretament, es realitzaran accions de deliberació i participació amb diferents grups d’interès com a societat, investigadors, administració, etc. amb els quals es faran grups de discussió i taules obertes de debat per a determinar quins són les expectatives d’aquests públics i ajustar en major mesurada els processos de recerca i innovació de les empreses.

Aquesta acció està emmarcada en el projecte «Cap a una innovació responsable: els parcs científics com a motor de canvi» recolzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Formulari d’inscripció