Destacats Destacats Slider Notícies

L’estudi de disseny Ethereal Design promogut per una antiga alumna de l’UJI s’instal·la en Espaitec en la modalitat de coworking

jul. 25, 2018 Espaitec

Per a la Alumni SAUJI Mari Carmen Pérez Soldevila emprendre en Espaitec és «com tornar a casa»

Mª Carmen Pérez Soldevila va tenir clar des de xicoteta que volia ser dissenyadora, així que quan va conèixer la nota de selectivitat no va dubtar a matricular-se en les primeres promocions d’enginyeria tècnica en disseny oferides en la Universitat Jaume I. Després de 20 anys de carrera professional treballant en empreses de diferents sectors i grandàries, fa uns mesos va decidir fer el pas com a emprenedora creant Ethereal Design, un estudi que naix per a donar respostes de disseny i interiorisme a les necessitats d’un mercat cada vegada més competitiu.

Cercant un punt de referència on rebre suport per a donar forma al projecte empresarial, M. Carmen Pérez va contactar amb SECOT Castelló i gràcies als consells del seu mentor Vicente Nebot va decidir tornar als seus inicis com a estudiant i per tant a la Universitat Jaume I. Així és com va començar en Espaitec com coworker, tornant a la que sempre ha considerat la seua casa. «La Jaume I és la universitat en la qual vaig estudiar la meua carrera i de la qual tinc un gran record. El meu interès per entrar en Espaitec està en part relacionat amb aquestes bones sensacions que em transmet la universitat, en la qual em vaig formar com a enginyera tècnica, i en la qual vaig tenir la sort de conèixer alumnes i professors que van deixar en mi un gran record personal i professional», afirma M. Carmen Pérez. «Considere que Espaitec és un ambient perfecte per a seguir adquirint coneixement, ampliar objectius i acostar-me a les noves tecnologies», afig l’antiga alumna de l’UJI.

Ethereal és un estudi que ofereix principalment serveis de disseny i de creació d’espais comercials: showrooms o sales d’exposició, stands per a fires i similars. Altres treballs que realitza són el disseny de producte, renders o visualització 3D i disseny gràfic. Tot açò enfocat a empreses properes o del sector ceràmic, però també a agències de màrqueting i comunicació, fabricadores de metall i fusteria, arquitectes i particulars. «La nostra forma de treballar se centra a aportar, renovar i innovar el concepte de disseny d’espais en empreses mitjanes o xicotetes, que no podien competir just per la manca d’aquest servei, o com suport d’empreses grans que per volum de treball no aconsegueixen els objectius desitjats», explica M. Carmen Pérez.

En l’actualitat l’empresa utilitza tecnologies de visualització 3D per a oferir els seus serveis, però dins dels seus projectes per a seguir innovant i creixent vol començar a implementar la visualització en realitat augmentada per a presentar els seus projectes, a més d’incloure en els seus dissenys de mobiliari materials ecològics amb lleu impacte mediambiental.

Com a empresa coworking de Espaitec, Ethereal està interessada a establir col·laboracions amb altres empreses del parc treballant en àrees com el màrqueting i la comunicació, amb les quals pot desenvolupar projectes conjunts; empreses de l’àmbit audiovisual i de la informàtica, amb les quals existeixen grans possibilitats creatives i innovadores; o amb empreses en fase d’expansió, a les quals podria oferir la seua experiència i serveis.

Vídeo presentació de l’empresa